Speta este urmatoarea:
- in 2005 am cumparat un teren cu toate actele in regula (cadastru, intabulare, etc). In contractul de V-C se specifica ca terenul are X metri conform actelor de proprietate si Y metri (mai multi decat X) conform masuratorilor cadastrale.
- in fapt, unul din vecini are spatele casei la limita proprietatii, practic gardul din dreptul gradinii se continua cu zidul din spate al casei sale.
- vecinul m-a chemat in judecata pentru: partaj judiciar sistare stare de indiviziune (prin marcarea granitelor). In motivele actiunii argumenteza ca el detine un teren de Z metri si ca eu am cumparat X metri.
Intrebari :
1) -odata ce am contract de V-C, cadastru etc, mi se poate solicita partaj judiciar stare de indiviziune ?
2)- Ce trebuie sa fac pentru a ma apara (pentru a nu mi se reduce suprafata terenului) ? Nu mi-as dori ca vecinul sa isi faca un gard in spatele casei sale deoarece terenul meu s-ar reduce destul de mult.
3)- Daca in cadastru meu se specifica suprafata Y (cea rezultata din masuratori cadastrale) nu este suficient?
4)- Pe terenul respectiv intentionez sa construiesc un nou imobil (in curand vreau sa depun dosarul pentru autorizatia de constructie). Acest proces ma va impiedica sa demarez constructia (care nu afecteaza limita de proprietate) ?
Multumesc!
Vecinul solicita partaj judiciar stare de indiviziune !?