Divort cu cetatean strain

Familiei
Post Reply
roxanadumi

Divort cu cetatean strain

Post by roxanadumi » 30 Nov 2008, 13:07

SALUTARE,

SUNT CASATORITA CU UN CETATEAN BELGIAN IN ROMANIA DIN 2006
AM AVUT DOMICILIUL COMUN IN BELGIA PANA IN FEBRUARIE ACEST AN,DIN CASATORIE NU AU REZULTAT COPII MINORI SI NU AVEM BUNURI COMUNE.CU DOUA LUNI IN URMA AM DEPUS O CERERE DE DIVORT LA JUDECTORIA DE UNDE APARTIN SI LA PRIMA INFATISARE MI S-A SPUS CA TREBUI SA TRIMIT PARATULUI O SCRISOARE DE INSTIINTARE(TRADUSA) PRIN DHL.VA ROG DIN SUFLET MA POATE AJUTA CINEVA CU CATEVA SFATURI?
VREAU SA STIU CE TREBUI SA CUPRINDA ACEASTA SCRISOARE? DACA TREBUI SA PASTREZ O COPIE?

VA MULTUMESC

liloo

Post by liloo » 30 Nov 2008, 16:57

Procedura corecta ar fi sa traduci actiunea si actele si sa comunici instantei adresa paratului.
Instanta va trebui apoi sa identifice autoritatea corespondenta din Italia pentru comunicarea actelor de procedura.

Asa prevede art. 33 indice 1 din Legea nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala si Regulamentul (CE) nr. 1348/2000 al Consiliului din 29 mai 2000 privind notificarea si comunicarea in statele membre a actelor judiciare si extrajudiciare in materie civila si comerciala.

Este posibil insa sa ti se ceara sa traduci nu numai actele ci si citatia si sa le comunici cu scrisoare recomandata.

roxanadumi

Post by roxanadumi » 30 Nov 2008, 20:21

CEEA CE DEOAMNA PRESEDINTA MI_A CERUT NU AM INTELES PREA BINE CEEA CE CRED CA TREBUI SA FAC ESTE SA FAC O INSTIINTARE SA O TREDUC SI SA TRIMIT PRIN DHL IAR APOI CU DOVADA DE PRIMIRE SA LE DEPUN LA DOSAR 8O ACEASTA E NELAMURIREA MEA CA NU STIU CEEA CE SA FAC SA TRADUC DECLARATIA SI O INSTIINTARE CU DATA URMATOAREI INFATISARI ?

VA MULTUMESC DIN INIMA CELOR CE AU RASPUNS

Post Reply