cum se reclama un judecator???si unde????

Discutii privind procedura civila
NICOLA

cum se reclama un judecator???si unde????

Post by NICOLA » 28 Nov 2008, 21:44

cazul se refera la un proces bazat pe art 480 c civ-incalcarea dreptului de proprietate,prin construirea unei locuinte in podul blocului prin obtinerea autorizatiei de contruire in baza unui tabel cu 7 semnaturi-(proprietari tabulari 12 )anexat la o declaratie pe proprie raspundere a celui care a construit (nu exista acord de vointa in forma autentica):in tabel in locul reclamantului e o semnatura care nu-i apartine.la CF nu se intabuleaza decat "o inregistrare de extindere"fara sa fie modificate cotele de uz comun-nu exista dezmembrare,iar pe certificatul de urbanism -definitiv se face mentiunea ca odata cu intabularea se va face si iesirea din indiviziune.
asa procesul se desfasoara un an de zile si dupa audierea partilor instanta dispune la cerea reclamantului expertiza grafoscopica! si :SURPRIZA la cerea paratului aproba comparatia semnaturilor parintilor reclamantului(la audiere paratul a sustinut ca n-a vorbit niciodata cu reclamantul in schimb a inmanat tabelul parintilor,dar in declaratia notariala a sustinut ca e semnatura reclamantului)atunci la vociferarile avocatilor din sala ni s-a aprins beculetul!!
am facut cercetari si am constatat ca judecatoarea se cunoaste personal cu paratul mai mult a stat o perioada in acea mansarda.
dupa ce am pus niste intrebari pe cale ierarhica si am hotarat recuzarea, ,cu 3 zile inaintea procesului face cerere de retragere cu motivatia:...datorita faptului ca reclamantul a aflat ca ma cunosc cu paratul ,lucru care l-am stiut de la inceput,consider pentru buna desfasurare si pentru a nu exista interpretari..sa ma retrag...."Mai trebuie sa mai spun ca fiind sefa si-a aprobat cererea si a trimis-o instantei imediat urmatoare....Bun preia altcineva procesul,dar cu aceleasi obiective!!!
Pai in care lege este prevazut ca daca nu exista mandat expres,poate semna altcineva in locul proprietarului??????????
Adica paratul a fost de BUNA CREDINTA a facut constructia "in baza actelor "eliberate de primarie ,dar nu poate intabula ca nu e dezmembrare!!!Adica nu e acord notarial in forma autentica al tuturor coproprietarilor???
...dar reclamantul pierde procesul pe mandat tacit!!!
In ce lume traim???dupa ce legi judecam???
in disperare de cauza haideti cu solutii,ce facem cu judecatorul?
cu multumiri anticipate

gavril

Post by gavril » 28 Nov 2008, 22:36

il lasam in pace. vezi-ti de cauza ta si de desfasurarea procesului civil.
lasa vanatoarea de judecatori.

nici nu ai hotarare in fond si deja te-ai vazut nedreptatit de judecator.

NICOLA

cum se reclama un judecator???si unde????

Post by NICOLA » 28 Nov 2008, 22:58

adica,sa-mi dea respingere,cand nu exista acordul proprietarului?pai de cand proprietarul poate fi substituit ?

gavril

Post by gavril » 29 Nov 2008, 00:24

ce zic eu si ce intelegi tu.

suntem pe unde diferite.

iti recomand sa-ti faci cat mai bine apararea in cauza. daca ai dreptate vei castiga procesul.

observer

Post by observer » 29 Nov 2008, 01:13

E interesant momentul la care magistratul s-a hotarat sa se abtina.

NICOLA

ref contestare drept de proprietate

Post by NICOLA » 29 Nov 2008, 02:02

in incheierea de sedinta inainte sa se abtina judecatoarea invoca..."necesitatea efectuarii expertizei inclusiv a parintilor ptr a se lamuri cu privire la inscrisurile depuse de parat.
obiectiunea noastra s-a referit numai la analiza scrisului reclamantului deoarece paratul invoca ca pe tabel este inscris reclamantul si nu parintii-prin mandat ,reclamantul fiind unic proprietar
paratul a invocat necesitatea examinarii semnaturii parintilor,mai ales a tatalui,deoarece lui i-ar fi inmanat tabelul!!!
pai cum s-a dus la notar si-a declarat sunb incidenta lui 292 cod penal privind falsul in declaratii,ca e semnatura reclamantului si acum o da cotita c-ar putea fi a tatalui.
pai judecatoarea n-a avut in fata tabelul si declaratia pe proprie raspundere
ce legatura au parintii(?)cand in tabel trebuie sa fie semnatura proprietarului
si atunci ce vrea sa lamureasca???
da aici cf carui articol se judeca oportunitatea semnarii?pai scrie undeva ca in locul proprietarului poate declara oricine altcineva fara sa fie mandatat ptr acest lucru????
adica se invoca reaua credinta a reclamantului,ca vezi draga doamne paratul a fost dus in eroare de parintii acestuia(?)
pai simt ca o iau razna!!!de ce nu exista semnatura in forma autentica ?? de ce s-a dus el la notar in loc sa-i duca pe proprietari.pai instrainarea unui bun se face la colt de strada??adica tot el e de buna credinta cand n-a respectat legea???
spuneti-mi si mie cum apare aceasta cedare de spatiu??la notar nu s-a facut oricare ar fi fost modalitatea!nu e specificat daca cu titlu gratuit sau cu justa recompensa???nu e dezmembrat podul din uzul comun nu e specificata cota pe care o cedeaza fiecare(unii au 3 cam ,unii garsoniere)
spuneti-mi si mie legal cum apare aceasta procedura
nici nu mai zic ca blocul are doua scari cuprafata e de 470 mp cu cote de uz comun diferite la cele 14 apartamente(sc A si B impreuna)trebuiau dezmembrate intai scarile ,trebuia acordul tuturor( toti cei 24 proprietari tabulari ai celor 14 ap.)etc....
si totusi judecatoarea vrea sa se lamureasca cine a semnat tatal sau fiul???
pai l-a dat paratul pe tata in judecata ca a semnat in locul fiului si l-a dus in eroare???
cum s-a ajuns aici??

MedEx

Post by MedEx » 29 Nov 2008, 10:31

Sfatul meu! Continua judecata in fond pana vei obtine o solutie pe care o vei ataca si vezi ce vei obtine in calea de atac. Faptul ca judecatoarea se cunostea cu una din parti nu o indreptateste sa se abtina . Daca locuiesti intr-un oras mic e posibil ca judecatoarea sa se cunoasca cu tot orasul .poblema care se pune este daca abtinerea se incadreaza in prevederile codului de procedura civila. Daca judecatoarea a constatat pe parcursul procesului ca ar fi o oarecare dusmanie intre ea si una din parti se poate abtine in acel moment nu de la inceput. Asa s-ar putea abtine ca nu-i place de administratorul de la asociatie sau de factorul postal etc. Nu se poate asa! Motivele trebuie sa fie temeinice, nu asa ca te cunosc......
Modul in care a judecat va fi analizat de instanta superioara! Apoi instanta de fond trebuie sa aiba rol activ si poate dispune ce probe considera necesare pentru dezlegrea pricinii. Stiu ca esti suparat dar astea sunt legile! Uzeaza de ele si atat! Apropo mandatul poate fi acordat si tacit! Daca se dovedeste ca a fost acordat, ups... avem altceva! Pe curand! :floare:

NICOLA

cum se reclama un judecator???si unde???

Post by NICOLA » 29 Nov 2008, 16:21

asa arata cererea de abtinere:
"Subsemnata....,judecator...,formulez prezenta cerere de abtinere in dosarul civil....,in temeiul art.9,alin2 din Codul Deontologic aprobat prin Hotararea 328/2005 al CSM.
Arat ca cunosc personal pe parat,situatie despre care stiam de la inceputul procesului,dar am apreciat ca acest fapt nu imi afecteaza impartialitatea.
In timpul judecatii reclamantul a aflat despre aceasta situatie si,pentru a indeparta orice dubiu cu privire la impartialitatea cu care se solutioneaza dosarul,inteleg sa formulez prezenta cerere de abtinere"
Formulata dupa 11 luni de proces exact dupa admiterea in aceeasi sedinta:proba grafoscopica,expertiza tehnica ,si audierea partilor.semneaza toate aceste acte si face cerere de abtinere!!!
s-ar putea sa nu credeti dar eu am vorbit doar cu o singura persoana din conducere in particular ,careia i-am cerut sfatul cu recuzarea.si hop n-am mai apucat la sedinta urmatoare !!!! la doua zile dupa asta face cerere de abtinere.Adica de la cine a auzit ca reclamantul a aflat ca se cunoaste cu paratul???
asa ceva este uzual???adica seful ii indica pe cai neoficiale???
sau cum e???asa arata toate cererile de abtinere???
si dorea sa judece un proces in care reclamantul pagubit este de rea credinta de fapt iar saracul parat care i-a subtilizat o parte dintr-un drept numai al reclamantului e nevinovat.

NICOLA

cum se reclama un judecator???si unde???

Post by NICOLA » 29 Nov 2008, 16:33

si orasul nu e mic!!! e ffffffmare! d-na judecatoare a stat in aceasta locuinta,anterior procesului!!!n-are importanta de ce!!!si cunoaste bine imobilul!!!

NICOLA

cum se reclama un judecator???si unde???

Post by NICOLA » 29 Nov 2008, 17:17

adica ce avem altceva???la ce te-ai referit???
eu stiu c-am pornit gresit procesul asta!!!
dar tot nu inteleg cum au facut astia constructia pe mandat tacit???pai scrie undeva ca in loc de acord de vointa in forma autentica se accepta declaratie pe proprie raspundere sau prin mandat tacit???
pai ei au facut constructia dar inscrierea in CF e in aer!!!legea 50/91 art 22 lit a si b prevede:"dreptul de proprietate si celelalte drepturi reale asupra unui imobil se vor inscrie in cartea funcciara pe baza actului prin care s-a constituit ori s-au transmis in mpd valabil.Drepturile reale se sting numai prin inscrierea radierii lor in cartea funciara,cu consimtamantul titularului dreptului"si in baza art.51 legea 7/96 trebuia sa primeasca respingere la cererea de inscriere la CF. si oricum trebuia sa fim instiintati de cadastru.,lucru care nu s-a facut
si eu nu pot cere desfiintarea unei constructii care nu intruneste cerintele legale???
pai daca toti s-ar duce sa construiasca pe tabele,pe mandate tacite pe .....
la ce s-ar ajunge ???
eu chiar nu inteleg nimic!

gavril

Post by gavril » 29 Nov 2008, 22:57

dar a formulat foarte frumos abtinerea judele. a fost supercorect fata de tine ca justitiabil. a vrut sa indeparteze orice fel de aparenta a impartialitatii.

NICOLA

cum se reclama un jrdecator ???si unde???

Post by NICOLA » 30 Nov 2008, 02:21

ar fi fost"mai putin supercorect" daca s-ar fi abtinut de la inceput(?)

gavril

Post by gavril » 30 Nov 2008, 14:29

nu neaparat.
dar nici sa afirmi ca judele nu a fost corect fata de tine nu tine. intr-un final efectul este acelasi: cauza ta este judecata de altcineva.

- obiectivele expertizei nu le stabilesti tu.
- oricum ai posibilitatea sa constesti expertiza sau sa ceri supliment.
- oricum ai la indemana cale de atac in caz de te consideri nedreptatit.

Mai usor cu acuzele. N-ai nici o dovada in sustinerea lor.

MedEx

Post by MedEx » 30 Nov 2008, 19:04

Gavril are dreptate! Asa cum am spus nu-ti mai pune diferite ipoteze. Asteapta sa finalizezi procesul. Demolare nu vei obtine orienteaza-te pentru prejudiciu ! Asta e parerea mea ! Si totusi nu ai raspuns din ce motiv nu ai actionat la primele acte de constructie?! Din ce motiv asa tarziu ai actionat?

NICOLA

cum sa reclami un jedecator???si unde???

Post by NICOLA » 30 Nov 2008, 21:56

pai am aflat doar in momentul in care a vrut sa-si vanda apart si mansarda.Clientul i-a cerut sa intabuleze mansarda (este inregistrata doar o cerere de extindere)dar i-a trebuit dezmembrare!!!!
si a apelat la un tertip:a incercat sa implice asociatia prin presedinte,care ar fi mandatarul dezmembrarii podului in numele proprietarilor
pentru ca el are doar un tabel cu 7 semnaturi(anexa la declaratia pe proprie raspundere care i-a trebuit la primarie ptr autoriz. constructie(?) dar proprietari tabulari sunt 12 pe scara noastra!!!iar blocul are doua scari ,si CF e de 470 mp alocati celor 14 apart(sc A+sc B) total proprietari 25.
cei de la cadastru i-au cerut acord notarial in forma autentica al tuturor coproprietarilor (asa cred,sau poate doar TABEL)!si asa a aparut presedintele de la asociatie pe fir,ca el sa declare tot pe proprie raspundere in numele proprietarilor ca sunt de acord!!!
pai ca sa-si faca procura sau mandat de reprezentare a venit cu un tabel la semnat in care erau trecuti toti!!!
eu am refuzat ,ca si altii ,mai ales cei de la B,si ala mi-a zis "pai ai mai semnat un tabel !!!"si asa am aflat ca mansarda e gata si ca acum vrea s-o intabuleze si ..........
la CF nu e decat cererea autorizatia,urbanismul,planse,dar fara semnaturi!!
eu habar n-am avut!!!ptr ca ala sta la ultimul etaj ,a facut doar amenajare interioara cu materiale usoare , prin wc-ul de servici,n-a schimbat tigle ,n-a modificat nimic la exterior!!!a montat doar in planul sarpantei doua velux-ri pe fiecare parte DAR noi stam pe deal,in panta si ferestrele nu se vad decat daca urci in padure!!!!nu se vede nimic din fata sau lateralul blocului!!!ingenios nu?
pai nu e clar ca ala intai a construit si pe urma ne gadila-n coaste sa dam semnaturi adevarate??
si uite asa am vazut un tabel pe care nu l-am semnat,dar el la notar a zis ca-s eu!!!si acum zice ca mi l-a trimis prin tata!!!tata a zis ca nu-i el si asa am ajuns la grafoscopic!!!la interogatoriu a declarat ca el intr-adevar n-a vorbit niciodata cu mine de mansarda anterior s-o construiasca,CU TOATE ca ne-am intalnit de nenumarate ori in acea perioada,ca stia ca eu sunt proprietar,dar i-a dat tabelul lui tata!!~!
si acum a scos-o cu mandatul tacit ,din care eu nu inteleg nimic!!!
ce sa fac(?)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests