plangere contraventionala

Discutii privind procedura civila
Eta

plangere contraventionala

Post by Eta » 19 Nov 2008, 20:42

In dreptul unei localitati am fost oprita de un politist si mi sa intocmit proces verbal prin care mi s-a aplicat o sanctiune constind in amenda de 486 lei si ridicarea permisului in vederea suspendarii pe motiv ca am depasit vitaza legala cu 50 km/h.
Mentionez ca circulam in coloana avand masini atat in fata mea cat si in spatele meu , cu toate acestea eu fiind singura oprita.
Am depus contestatie la judecatorie cerand dovada foto, buletin de verificare metrologica a aparatului radar folosit, marca si seria acesteia, daca agentul avea atestat de operator radar.
In procesul verbal numele agentului constatator nu este lizibil.
Pot invoca acest lucru in proces? Pot cere anularea procesului verbal ? am vreun articol care sa ma ajute in aceasta situatie?

DanyT

Post by DanyT » 19 Nov 2008, 22:36

Nu, acesta nu este un motiv de nulitate prev. de art.17 din Ordonanta 2/01.
Mai bine speculeaza altceva, de ex. lipsa martorului...sau alte aspecte legate de pozele de pe caseta video a aparatului radar.
Sa vezi ca , de obicei aceste casete video se sterg deoarece se refolosesc imediat. Si s-ar putea ca intimata, daca nu mai detine aceste casete video sa nu poate face dovada vinovatiei contravenientului.

Eta

Post by Eta » 20 Nov 2008, 17:22

Mersi DanyT. Eu oricum doresc sa vad dovada foto. In coloana în fata mașini, în spate mașini și agentu ma amendează doar pe mine. Acest fapt ma deranjat.
Sa nu cer la prima înfățișare sa se depună o copie a procesului verbal lizibil? Pe lângă dovada foto. As putea sa pun in dificultate agentul? sau sa merg doar pe dovada foto?
Scuze de insistenta dar sunt atât de necăjită . Daca era doar amenda hai sa zicem , dar și ridicarea permisului în vederea suspendării e prea mult. :mad:
Deci ce sa fac? :?

ursu

Post by ursu » 20 Nov 2008, 20:18

Instanta va aprecia daca este nevoie sa depui o copie mai lizibila dupa p/v. De obicei, cand nu se intelege mai nimic din p/v, instanta solicita aceasta.
Eu zic sa fii calma, asteapta sa vezi ce depun ei la dosar si dupa aia actionezi.

observer

Post by observer » 20 Nov 2008, 20:36

Măsurările efectuate cu ajutorul cinemometrelor nu pot constitui probe pentru aplicarea legislaţiei rutiere dacă
nu sunt respectate cerinţele 4.1...4.3 din prezenta normă, precum şi în următoarele cazuri:

- dacă, în momentul măsurării, în raza de măsurare a aparatului se deplasează simultan mai multe
autovehicule, iar autovehiculul vizat nu poate fi pus clar în evidenţă
.

Fara a fi rau : cinemometru=radar.

Cere pe langa verificarea metrologica si OMOLOGAREA aparatului radar. Ca eu inca nu am vazut asa ceva.

Eta

Post by Eta » 21 Nov 2008, 09:53

OMOLOGAREA aparatului radar :?:

observer

Post by observer » 21 Nov 2008, 15:02

Conform art. 121 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 :
2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către poliţiştii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Deci un cinemometru musai trebuie omologat si verificat metrologic.

Eta

Post by Eta » 21 Nov 2008, 16:03

Mulțumesc mult pt. ajutor. :)

Eta

Post by Eta » 22 Nov 2008, 19:20

Am primit ieri de la Inspectoratul de Politie o hârtie prin care mi se aduce la cunoștință ca pt. încălcarea la data de 08/11/2008 a prevederilor art. 102 alin.3 lit. E din O.U.G. nr. 195/2002 republicata mi-a fost suspendata exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 90 zile, începând cu data de 24/11/2008.
In cazul în care, în aceasta perioada voi fi depistata conducând autovehiculul pe drumurile publice, în conformitate cu art.8 alin. 2 din O.U.G. nr. 195/2002 republicata fapta mea constituie infracțiune la regimul circulației.
ESTE CORECT ACEST LUCRU :?:
Eu știam ca o persoana e considerata nevinovata pana la proba contrarie.
CE pot face pt. a circula pe drum pana la soluționarea dosarului ?

serafim

Post by serafim » 23 Nov 2008, 01:01

daca ai contestat PV de contraventie in instanta dute cu actiunea pe care ai stampila de depunere in instanta a contestatiei, termenul de judecata de pe ecris, adica portalul-instantelor de judecata si ti se va da o dovada sau permisul, cu care poti circula pana la finalizarea procesului.

Vezi ca la primul termen este important sa te uiti in dosar ca ...nenea militianul... trebuie sa scrie un raport la superior... si vei citi neaparat acest raport !!!! nsa te legi de el ...vor fi sigur neconcordante cu cele scrise in PV.

PV-ul se depune de politie ex. 3 parca in original asa ca nu trebuie sa te dai tu peste cap.

Foloseste jurisprudenta CEDO in aceasta cauza respectiv Anghel contra Romaniei !!!!
si anume !!!!

Totodată, în condiţiile în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a statuat în cazul Anghel vs România obligativitatea respectării principiului echităţii procedurii judiciare iniţiate în vederea contestării unui proces–verbal de contravenţie, respectiv a respectării prezumţiei de nevinovăţie a contravenientului anterior stabilirii vinovăţiei sale şi în condiţiile în care potrivit prevederilor art. 20 din Constituţia României republicată, dispozitivul acestei hotărâri a C.E.D.O. are deplină aplicabilitate în prezenta cauză, consider că faţă de starea de fapt prezentată de mine, raportat la lipsa în data de 11.03.2008 a vreunui echipaj mixt, ori în lipsa unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic de constatare a uzurii anvelopei cât şi menţionarea limitelor normale în comparaţie cu uzura găsită potrivit prevederilor art.181 al.1 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 republicat, agentul constatator a ignorat această prezumţie, stabilind dimpotrivă, o prezumţie de vinovăţie împotriva mea, motiv pentru care măsurile dispuse de el în procesul – verbal atacat se impun a fi invalidate de către instanţa de judecată ca fiind complet nefondate şi abuzive.

modifici dupa necesitate !!!!
daca ai nelamuriri ...restul pe mp :grin:

liloo

Post by liloo » 23 Nov 2008, 12:05

observer wrote: Cere pe langa verificarea metrologica si OMOLOGAREA aparatului radar. Ca eu inca nu am vazut asa ceva.
Am vazut eu recent.
IJP Cluj are in mod sigur.

Eta

Post by Eta » 25 Nov 2008, 22:10

Mulțumesc Serafim !

ursu

Post by ursu » 25 Nov 2008, 22:27

Hai pe bune! Si de ce ma rog pe mp????
Dan vreau sa stiu si eu ce vb voi pe mp!!!!!!!!!!!!!!!!

Eta

Post by Eta » 26 Nov 2008, 18:49

URSU nu te supăra ! Oricum nu vb. nimic top secret ! Serafim încearcă doar sa ma ajute.

observer

Post by observer » 26 Nov 2008, 20:52

Si noi ce am incercat?

Sper sa pierzi :-D :-D :-D :-D

:floare: :floare:

Post Reply