accident de masina, tatal meu vinovat

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
dana_i

accident de masina, tatal meu vinovat

Post by dana_i » 18 Nov 2008, 14:04

Azi dimineata tatal meu a avut un accident de masina, el este vinovat, a accidentat o tanara de 19 ani pe trecerea de pietoni, acum ea se afla in spital cu multiple leziuni, in coma, a fost introdusa in sala de opratie, medici spun ca are putine sanse. ieri seara , tatal meu a consumat bauturi alcoolice in cantitate mare, astazi testul de alcoolemie a iesit pozitiv, cu o alcoolemie in jurul cifrei 5. as dori sa stiu urmarile care vor rezulta pentru tatal meu. multumesc

Pretor

Post by Pretor » 18 Nov 2008, 23:42

Am fost martor la un accident similar.
E sinistru. N-am cuvinte. Mai bine ţineai pentru tine această oroare.
Totul depinde de viaţa fetei. Dacă rămâne în viaţă e una, dacă nu, e alta.
Mi-e profund antipatic tatăl tău.
Asta ca să nu zic altfel.

mazgalici

Post by mazgalici » 19 Nov 2008, 09:30

Nici eu nu sunt placut impresionata de fapta tatalui tau, insa consider ca nu esti tu vinovata si ca, daca te interesezi totusi de ceea ce i se poate intampla, inseamna ca poate merita macar putina compasiune. Toti facem greseli in viata. Cea mai mare pedeapsa pe care o poate suferi tatal tau este sa se trezeasca zi de zi si sa isi aminteasca de faptul ca o fiinta nu mai respira din cauza greselilor lui.
Penal vorbind, uite iti dau un copy/paste a articolelor in care s-ar putea incadra fapta tatalui tau, in functie de urmarile accidentului:

Art. 178
alin 3
" Cand uciderea din culpa a unei persoane este savarsita de un conducator de vehicul cu tractiune mecanica, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala sau care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani. "

Art. 182
Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 10 ani.
(Aici vorbim despre vatamare corporala grava, savarsita cu intentie). Ti l-am scris pentru a intelege la ce se refera art 184.

Art. 184 (Vatamarea corporala din culpa)

"Daca fapta a avut vreuna din urmarile prevazute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda."

ignite

Post by ignite » 19 Nov 2008, 10:51

UNul caruia i se cere un sfat juridic...il da...si gata! daca vrea.

Pretor...ma uimeste cat de sensibil esti tu! Imi curg lacrimile pana la zonele neluminate ... O sa ajungi in Rai! o sa fii ... pretor.

Hello...un sfat! Asta este situatia. Normal ca e naspa ca s a intamplat asa. Si pe fratele meu l abusit o masina...un mare cacat de om o conducea...

Tatal tau a savarsit un concurs ideal intre doua fapte: una este pe legsilatia din domeniul conducerii pe drumurile publice (faptul de a se urca beat la volan), a atins o anumita valoare sociala plus ce ti a spus mazgalici (exact, cu precizarile ei).

dana_i

Post by dana_i » 19 Nov 2008, 17:08

multumesc pentu raspunsuri. fata inca nu si-a revenit, este in coma. aveti dreptate, ma rog ca fata sa-si revina.

Pretor

Post by Pretor » 19 Nov 2008, 23:19

Mai roagă-te şi ca de mâine să nu se mai urce nici un cretin beat la volan.
Sorry, ştiu că nu copiii trebuie să poarte vină pentru faptele părinţilor lor. De altfel, nici nu te învinovăţesc cu nimic.
Îmi manifest doar oroarea de a fi nevoit să suport nesimţirea generalizată a românilor în tot, în toate şi peste tot. Între toate, să urci beat la volan mi se pare nesimţirea nesimţirilor.

Ignite, relax.
Aici nu suntem la cabinet, suntem pe un forum. Discutăm, man. Dau sfaturi când, cum şi dacă vreau.
Sunt un om liber, man.
Exact ca şi la cabinet. :grin: :grin:

Post Reply