sanctiune

Discutii privind procedura penala
bobocel

sanctiune

Post by bobocel » 17 Nov 2008, 19:52

poate fi sanctionat un judecator care, solutionand un dosar, nu s-a pronuntat asupra exceptiilor si a judecat cauza in lipsa partilor, dosarul ramanand in pronuntare ?
pot face recurs, dar, acel judecator poate fi sanctionat in vreun fel daca se dovedeste reaua-credinta a acestuia prin faptul a a omis expren sa se pronunte asupra exceptiilor ?

aprilie

Post by aprilie » 17 Nov 2008, 20:21

nu.

dar, daca esti viteaz, fa-i plangere la CSM dupa ce ramane irevocabila; si daca nici asa nu mi ti-l sanctioneaza, dovedeste mata reaua credinta sau neglijenta grava prin actiune separata; nu uita sa ceri si daune

ursu

Post by ursu » 17 Nov 2008, 22:45

Mai exact, ce cauza? Ce obiect are dosarul? Ce infractiuni se judeca?
Suntem totusi intro cauza penal..inteleg eu. Si daca inculpatul/inculpatii si partile vatamate si civile nu se prezinta (desi s-a respectat procedura de citare, mandate de aducere,etc..samd.) cum ar putea judecatorul sa puna in discutie contradictorie aceste exceptii? Cui, mai exact?
Parerea mea este ca, pentru tot ce consideri ca nu a fost legal si temeinic legat de sentinta pronuntata, ai deschisa calea de atac!

bobocel

Post by bobocel » 18 Nov 2008, 20:05

delapidare
avocatul partii vatamate depusese o cerere de lasarea cauzei la sfarsitul sedintei.
aparatorul inculpatului (plecat din tara), crezand ca, prima data se vor lua cauzele cu arestati, ajunge cu 2 ore mai tarziu (pe la ora 10) in sala de judecata. ajuns acolo, constata ca dosarul deja ramasese in pronuntare. acun va dati seama ca, avocatul inculpatului cand a ajuns la tribunal, n-a mai gasit pe nimeni in sala :grin:

ursu

Post by ursu » 20 Nov 2008, 23:45

Nu, nu ai cum proba reaua-credinta a judecatorului. Daca sedinta s-a terminat, dosarul a fost luat la ordine si av partilor nu au ajuns in timp, ce ar fi trebuit judele sa faca, sa stea la o cafea , acolo in complet, pana apar si avocatii?
Vezi doar in calea de atac. In rest, iti pierzi timpul si energia inutil!

ignite

Post by ignite » 21 Nov 2008, 12:29

tu practic, nu ai o speta. ai o falsa problema.

bobocel

Post by bobocel » 21 Nov 2008, 13:24

IGNITE wrote:tu practic, nu ai o speta. ai o falsa problema.
da, vad..tu ai probleme adevarate, drept dovada avatarul si semnatura ta. hai pa :mad:

ignite

Post by ignite » 21 Nov 2008, 14:44

Esti un pic cam obtuza...daca tu intelegi ce intelegi prin problema falsa si te legi de avatarul meu si de semnatura mea.

Am spus ca ai o falsa problema in sensul ca juridic nu mi se pare ca e cazul de sanctiune pentru ca s a luat dosarul fara avocat, daca el ajunge mult prea tarziu. Potrivit ROIJ se face a doua strigare a cauzei, daca nici atunci nu e avocatul prezent...ce ai vrea sa faca judecatorul? asa nu e rea credinta.

Si nici nepronuntarea pe exceptii...nu se incadreaza la sanctionarea despre care spui.

Date fiind acestea, din punct de vedere juridic, toata chestia apare ca fiind o falsa problema (raportat la solutia ta, adica la o posibilitate de sanctionare a magistratului).

Este vorba despre o exprimare...nu inseamna ca speta nu are o rezolvare, are dar...nu cea la care te ai gandit tu, nu sanctiune...din punctul asta de vedere este o falsa problema.

In fine, sper ca intelegi limba romana...

Nu vad ce ai cu avatarul meu...este interzis? E un catel cu 3 picioare, e un desen cu un animal trist, deprimat. Cine stie...cunoaste...Semnatura duce la o formatie de mare angajament, ca sa zic asa, o legenda in muzica rock grunge a anilor 90. Multe din melodiile care exista pe fundalul multor filme la care plangeti voi sunt compuse de tipi ca astia care sunt scoliti, mult mai scoliti decat crezi tu (nu numai muzical). Daca nu ai habar...sau daca nu iti place si iti plac manelele...lasa ma dracu in pace cu parerile tale de 2 bani. Mie imi plac chitarile si muzica rock...imi place muzica instrumentala, in general, ai vreo probema? Sau pur si simplu esti idioata?
Ar trebui sa intreb vreo tampita si sa imi spuna ce fel de muzica sa ascult? Sau ce poza sa imi pun ca avatar? SAu doi ochi bovini ar fi fost mai misto? Hai mars!

mazgalici

Post by mazgalici » 21 Nov 2008, 16:02

IGNITE wrote:
Nu vad ce ai cu avatarul meu...este interzis? E un catel cu 3 picioare, e un desen cu un animal trist, deprimat. Cine stie...cunoaste...Semnatura duce la o formatie de mare angajament, ca sa zic asa, o legenda in muzica rock grunge a anilor 90. Multe din melodiile care exista pe fundalul multor filme la care plangeti voi sunt compuse de tipi ca astia care sunt scoliti, mult mai scoliti decat crezi tu (nu numai muzical). Daca nu ai habar...sau daca nu iti place si iti plac manelele...lasa ma dracu in pace cu parerile tale de 2 bani. Mie imi plac chitarile si muzica rock...imi place muzica instrumentala, in general, ai vreo probema? Sau pur si simplu esti idioata?
Cred ca ma bag si eu ca muscann...stiti voi unde, dar ma simt obligata. Si ma simt asa, pentru ca eu am fost prima care a inaintat cererea catre tine.
Nu ma intereseaza obiectul disputei voastre. Daca vreti sa va bateti, bateti-va. Eu va arbitrez daca vreti, nu e bai. Insa, Ignite, si mie imi place rock-ul, nu imi plac manelele si nu conteaza asta. Nu stiu de unde vine avatarul tau, insa cerinta mea era strict legata de faptul ca acel animalut e atat de trist, ca ma deprima. Mai mult de jumatate din timpul meu liber il petrec pentru a ajuta animalele in suferinta, si crede-ma ca vad destule in realitate.
In fine, nu conteaza. Oricum, dat fiind noul conflict aparut pe forum, al carui subiect activ esti, ma indoiesc ca vei mai da curs rugamintii mele si va trebui sa privesc in ochi acel animal chinuit ori de cate ori deschid forumul.

PS: Ignite, bobocii de rata nu se gonesc cu "mars". Nu stiu sa reproduc sunetele pe baza carora inteleg ei sa fuga, dar sigur nu cu "mars".
:)

ursu

Post by ursu » 21 Nov 2008, 16:32

"huşiii" ..parca asa ceva...sau ceva in sensul asta!
moldoveanca, ce vrei! :razz:

ignite

Post by ignite » 21 Nov 2008, 17:29

Mars! Sictir! usi! uss! mars in...! Treci in oala! Roiu! Valea! Toate sunt bune pentru boboceii umani tampiti.

bobocel

Post by bobocel » 21 Nov 2008, 19:40

IGNITE wrote:Mars! Sictir! usi! uss! mars in...! Treci in oala! Roiu! Valea! Toate sunt bune pentru boboceii umani tampiti.
numai de atata esti capabil domnule "avocat" ? credeam ca poti mai mult :mrgreen:
m-am referit la semnatura cu tortura, n-am stiut ca ti-ai schimbat-o. in rest, d-asta a ajuns forumul cum a ajuns, din cauza unor ... paraziti :bye:

ignite

Post by ignite » 21 Nov 2008, 20:02

tortura???? ce tortura visezi??? nu am avut alta semnatura decat link uri ale unor video muzicale.

nu stiu cine e parazitul...si obtuzul. Stii ceva...parazit sa ii spui cui te a crescut asa prost. Forumul nu are absolut nimic, dar tu te ai apucat sa vorbesti ca o tampita...si raspunsul meu a venit pentru ca nu suport idiotii. Inteles?

Dar ... vad ca nu ti ai luat seama cat de stupida esti...si ce ai scris...o tii langa...nu te potolesti. Nu tu ai inceput? Esti atat de sigura pe tine? Te simti super a? CApul tau transpira des? Iti arde ca gheata nu? Si simti ca te strange pielea asa, nu?

Te cam intreci cu prostia si simt ca o sa castigi. Nu ma intereseaza ce crezi tu fato! Un lucru stiu: esti de cacao. Eu ti am raspuns la mesaje frumos, iar tu ca o inteligenta ce te afli...te ai trezit vorbind...urat.
Ai crezut fara sa gandesti catusi de putin ca am folosit un sens peiorativ al cuvantului "problema". Si ai reactionat prosteste, pentru ca de... tu iti permiti...la valoarea ta... Eu zic sa iti vezi de prostia din cap si sa iti dai seama cand o zbarcesti...nu aveai nici un motiv sa te iei de avatar si de alte lucruri. Te puteai lega eventual de faptul ca ai pus intr adevar o problema serioasa sau eu mai stiu ce...eu veneam explicam frumos ce am avut de spus...dar nu...tu te simti foarte inteligenta (frumoasa si modesta) si vrei sa o arati...ma mai faci si "avocat"...de ce oare? ATat te duce pe tine sfecla. Tu cu ce ma ta te ocupi? Pe tine cine te...?

Nu te mai lega tu de profesia mea, ca nici macar nu stii care e aia si nici nu stii cu ce se mananca, da? Nu ai nici un motiv sa persiflezi pe tema asta, decat daca poate nu te duce capul la altceva.

Cu alte cuvinte: daca o cauti cu lumanarea...sigur o gasesti...sau ... daca te scremi...pana la urma iese...urat...

NesCafe

Post by NesCafe » 21 Nov 2008, 20:17

IGNITE wrote: Eu ti am raspuns la mesaje frumos,
ma faci sa rad :grin: durule
bobo, cainii latra, ursu merge. ai mp :-P

NesCafe

Post by NesCafe » 21 Nov 2008, 21:09

IGNITE wrote:Mie imi plac chitarile si muzica rock...imi place muzica instrumentala, in general, ai vreo probema?
ignite, imi iau permisiunea :grin: de a mi te adresa pentru ultima data pe acest forum. si mie imi place rockul, insa, postarile tale sunt...de tot rahatul. iertati-ma ca-s offtopic, dar nu suport nesimtirea iesita din comun a unora ca ignite. nu inteleg cum administratorul acestui forum permite ca unii sa foloseasca un limbaj ca cel folosit de tipul care-si zice "ignite"
o seara buna la toata lumea.

Post Reply