Bunaziua,
Am si eu urmatoarea problema:
Am lucrat la o firma timp de aproape 2 ani timp in care la zilele de salar mereu erau intarzieri la plata salariului si cand se facea plata se facea cu intarziere. Orele suplimentare nu s-au platit niciodata desi lucaram in general peste 10 ore pe zi. O parte din salar a fost negociata in bonuri de masa care dupa un timp nu le-a mai dat (stiu ca nu am ce face in aceasta privinta). Problema defapt e ca la un moment dat nu am mai rezistat si am dat demisia si am plecat. Motivele au fost neplata la timp a salariului, refuzul de plata a orelor suplimentare, ne acordarea concediului. In momentul demisiei firma avea restanta la plata salarului pe mai multe luni plus neplata avansului pe luna respectiva. De comun acord ne-am inteles ca se va calcula cat i-mi datoreaza si sa facem un contract cum ca firma se obliga pana la safarsitul lunii sa plateasca suma restanta de xRON plus avansul pe luna in curs plus 13 zile de concediu neefectuate. A venit sfarsitul lunii au zis ca ma suna sa vin sa i-mi dea banii si nu au facut-o. Am incercat sa ii contactez fara succes ca dupa cateva zile sa reusesc sa vorbesc in final cu ei. Mi-au spus atunci ca poat sa i-mi dea doar o parte din bani (aproximativ undeva 20% din suma) am refuzat si i-am rugat sa i-mi coumunice un termen cand pot sa plateasca suma completa. Au spus ca la sfarsitul saptamanii sau cel tarziu inceputul saptmanii viitoare (adica astazi). Azi am aflat ca patronul (administratorul) el fiind persoana care decide si cu care am facut si contractul si intelegirile si tot, a plecat in polonia pt cateva zile. La telefon nu raspunde la firma spun ca nu stiu nimic.
Ce pot face in aceasta situatie. Din cate am inteles de la diferite surse calea ar fi ITM apoi datul in judecata. Ce ma intereseaza este timpul in care s-ar putea solutiona aceasta problema si ce costuri ar implica. Iar daca se ajunge la tribunal daca se pot cere daune pentru aceste intrzieri de plata si faptul ca trebuie sa pierd o gramada de timp dupa avocat tribunal si alte treburi. Sau exista o solutie in care protectia muncii sa se ocupe de aceasta judecata?
Ne plata slariului
Re: Ne plata slariului
nu te mai plange pt atat.wishekuanwe wrote:Bunaziua,
Am si eu urmatoarea problema:
Am lucrat la o firma timp de aproape 2 ani timp in care la zilele de salar mereu erau intarzieri la plata salariului si cand se facea plata se facea cu intarziere. Orele suplimentare nu s-au platit niciodata desi lucaram in general peste 10 ore pe zi. O parte din salar a fost negociata in bonuri de masa care dupa un timp nu le-a mai dat (stiu ca nu am ce face in aceasta privinta). Problema defapt e ca la un moment dat nu am mai rezistat si am dat demisia si am plecat. Motivele au fost neplata la timp a salariului, refuzul de plata a orelor suplimentare, ne acordarea concediului.
in alte parti e si mai rau (adica la mine

da in judecata SC-ul, poti cere si daune, poti cere ce vrei tu, dar va dura, poate si 2 ani.
oricum, cred ca ai sanse de castig ... dupa vreo 2 ani de umblat prin instante