Cu respect pentru toti
Am o nelamurire pentru o situatie careia nu i-am dat inca de cap:
La o nnFIRMAnn angajatii lucreaza in doua schimburi.
La schimbul 1 au un program normal de 8 ore.
La schimbul 2 au un program de 6 ore.
In saptamana cand lucreazaq schimbul 2 au mai putin cu 10 ore.
Aceste 10 ore sunt obligati sa le recupereze Sambata + Duminica
lucrand de la ora 9 pana la orele 22.Adica Sambata + Duminica = 26 ore.
Aceste 26 ore sunt platite ca fiind de fapt acele 10 ore ce trebuiau recuperate.
Problema este ca firma e de prestari servicii si angajatii lucreaza numai atunci cand apare o avarie sau vre-un defect la care trebuie sa mearga urgent.
Conducerea FIRMEI spune ca nu plateste orele in care angajatii stau la dispozitia firmei si nu au efectiv de lucru,ci doar atunci cand lucreaza efectiv.
Acest serviciu este numit de conducatorii FIRMEI nnon callednn adica vii la serviciu numai atunci cand te sun eu si am nevoie de tine.
Chiar daca de Sambata dimineata pana Dunimica seara esti la dispozitia FIRMEI si treaba merge bine ,deci nu esti chemat in teren , nu platesc angajatii pentru ca nu au fost chemati la vreo reparatie in teren.
Acum intreb si EU exista vre-o lege care reglementeaza acest tip de serviciu nnon callednn ?
Sau mai clar ,cum ar trebui sa se procedeze in cazul de fata.
Este normal ca pe un om pe care il tii la dispozitia ta ,sa nu-l platesti decat daca ai nevoie efectiv de el si numai pentru perioada aceea?
Spuneti-mi la ce legi se poate face trimitere....
Astept o rezolvare din partea voastra ca EU nu-i dau de cap...
Va multumesc mult...
Lege pentru ``on called``
si mie mi se pare total ilegal. Timpul petrecut acolo este timp de munca, pe toata perioada, contractul de munca cu prestatii succesive se deruleaza. Insa, in fapt, ilegalitatea se comite prin aceea ca doar o parte asigura prestatia sa, insa cealalta nu.
Una e sa spunem faptul ca esti platit cu un salariu pentru orele cat stai si alta e ca se adauga la acesta in functie de cat de solicitat esti. e ca salariul de baza al unui vanzator, la care se poate adauga prin realizarea unor vanzari mai mari.
Mie mi se pare o aberatie ce aud de la tine. Adica e aberant ce fac patronii tai. Am mai auzit de astfel de smecherii.
Lucrezi 7 ore pe zi, iar cele 5 ore care raman de recuperat le faci sambata de la 9 la 14, dar platite normal.
In plus, mai faci si 2 ore si ceva pe drum, ca e Bucuresti. Asta este un ex.
Am eu o boala pe astia de mor. Daca mi ar cadea in mana i as beli de vii.
Alergam ca niste tampiti de nici sufletul nu se mai tine dupa noi.
Una e sa spunem faptul ca esti platit cu un salariu pentru orele cat stai si alta e ca se adauga la acesta in functie de cat de solicitat esti. e ca salariul de baza al unui vanzator, la care se poate adauga prin realizarea unor vanzari mai mari.
Mie mi se pare o aberatie ce aud de la tine. Adica e aberant ce fac patronii tai. Am mai auzit de astfel de smecherii.
Lucrezi 7 ore pe zi, iar cele 5 ore care raman de recuperat le faci sambata de la 9 la 14, dar platite normal.
In plus, mai faci si 2 ore si ceva pe drum, ca e Bucuresti. Asta este un ex.
Am eu o boala pe astia de mor. Daca mi ar cadea in mana i as beli de vii.
Alergam ca niste tampiti de nici sufletul nu se mai tine dupa noi.
Ne-au spus ca de Sindicat nici sa nu auda,au alergie la asa ceva.
Sambata si Duminica ne platesc normal si nici gand de orele pe care le stam aiurea,,iar raspunsul lor la problema asta este-DACA NU-TI CONVINE PLEACA,DA-TI DEMISIA-
Pacat ca ai mei colegi sunt prea dusi cu capul si cam slabi de Ingeri,si nu putem sa facem nimic cei ce suntem mai treji un pic....
Spuneti-mi si mie cum ii putem combate la ce legi sa fac trimitere sau mai stiu eu cum?...........
Sambata si Duminica ne platesc normal si nici gand de orele pe care le stam aiurea,,iar raspunsul lor la problema asta este-DACA NU-TI CONVINE PLEACA,DA-TI DEMISIA-
Pacat ca ai mei colegi sunt prea dusi cu capul si cam slabi de Ingeri,si nu putem sa facem nimic cei ce suntem mai treji un pic....
Spuneti-mi si mie cum ii putem combate la ce legi sa fac trimitere sau mai stiu eu cum?...........