Cerere in anulare .
Cerere in anulare .
Intr-o cerere in anulare poate firma debitoare sa invoce lipsa calitatii de reprezentant a semnatarului facturilor (facturile nu au stampila firmei debitoare ) la primirea marfii desi firma debitoare recunoaste ca a primit marfa , si nu contesta pretul trecut pe factura ?Daca marfa a ajuns la firma debitoare , daca nu se contesta pretul trecut pe factura .....
Ce parere aveti?
Ce parere aveti?
Re: Cerere in anulare .
Din moment ce debitoarea recunoaste ca a primit marfa si nu contesta pretul, nu vad care ar mai fi rostul invocarii acestei exceptii...Si oricum, nu cred ca se mai poate invoca o astfel de exceptie in cererea in anulare.
Gavrile, este vb despre cererea in anulare prev.de O.5/01.
Nu mai poti invoca asa ceva in cererea in anulare.
Trebuia sa o faci pe fond. Si oricum instanta iti respingea "exceptia". Practica este destul de unitara in privinta acestei "exceptii" in sensul ca, atat timp cat factura este stampilata, calitatea de reprezentant al sc nu o prea intereseaza pe onorata instanta.
Ai stampilat, ai acceptat. Cine si cum a facut-o...ca este vorba despre casier, gestionar, femeia de serviciu..atat timp cat marfa a fost acceptata prin stampilarea facturii...asta este.
Nu mai poti invoca asa ceva in cererea in anulare.
Trebuia sa o faci pe fond. Si oricum instanta iti respingea "exceptia". Practica este destul de unitara in privinta acestei "exceptii" in sensul ca, atat timp cat factura este stampilata, calitatea de reprezentant al sc nu o prea intereseaza pe onorata instanta.
Ai stampilat, ai acceptat. Cine si cum a facut-o...ca este vorba despre casier, gestionar, femeia de serviciu..atat timp cat marfa a fost acceptata prin stampilarea facturii...asta este.
O singura nelamurire am aici...nana zicea in mesajul de inceput ca facturile sunt nestampilate. :) Mergand pe rationamentul stampilat = acceptat - creante certe , lichide si exigibile...devine interesant motivul pentru care a fost formulata o actiune in anulare.URSU wrote: atat timp cat factura este stampilata, calitatea de reprezentant al sc nu o prea intereseaza pe onorata instanta.
Te lamuresc indata! :)
Dat fiinda faptul ca-s putin...dan numa putin, indragostita...am scris incomplet raspunsul dat.
El trebuia sa sune cam asa: "atat timp cat factura este stampilata si/sau semnata..." si "Ai semnat sau stampilat, ai acceptat".
Si oricum nu are nicio relevanta calitatea celui care a semnat (sau/si stampilat)de primire pe factura, atat timp cat, in prezenta speta debitoarea nu a contestat niciun moment existenta creantei .
Pe onorata o intereseaza doar existenta creantei si daca aceasta este certa, lichida sau exigibila.
Doar daca ar fi contestat existenta creantei, sau lipsa caracterului cert, lichid si exigibil al sumei cerute...sau macar daca ar fi spus ca cererea introdusa de creditor comporta discutii pe fond...poate ..dar asa...eu zic ca nu are vreo sansa sa invoce asa ceva in cererea in anulare..cum la fel de bine nu avea nici o sansa la "fond" ca sa zic asa! Adica, sanse are sa invoce, ca doar nu o doare ..pixul dar nicio instanta nu va admite o cerere in anulare pentru un asa motiv.
Crede-ma, nu este deloc interesant motivul invocat de nana , pentru a promova cererea in anulare! De ce? Pentru simplu motiv ca asa ceva nu se admite .
Lamurit? :)
Dat fiinda faptul ca-s putin...dan numa putin, indragostita...am scris incomplet raspunsul dat.
El trebuia sa sune cam asa: "atat timp cat factura este stampilata si/sau semnata..." si "Ai semnat sau stampilat, ai acceptat".
Si oricum nu are nicio relevanta calitatea celui care a semnat (sau/si stampilat)de primire pe factura, atat timp cat, in prezenta speta debitoarea nu a contestat niciun moment existenta creantei .
Pe onorata o intereseaza doar existenta creantei si daca aceasta este certa, lichida sau exigibila.
Doar daca ar fi contestat existenta creantei, sau lipsa caracterului cert, lichid si exigibil al sumei cerute...sau macar daca ar fi spus ca cererea introdusa de creditor comporta discutii pe fond...poate ..dar asa...eu zic ca nu are vreo sansa sa invoce asa ceva in cererea in anulare..cum la fel de bine nu avea nici o sansa la "fond" ca sa zic asa! Adica, sanse are sa invoce, ca doar nu o doare ..pixul dar nicio instanta nu va admite o cerere in anulare pentru un asa motiv.
Crede-ma, nu este deloc interesant motivul invocat de nana , pentru a promova cererea in anulare! De ce? Pentru simplu motiv ca asa ceva nu se admite .
Lamurit? :)
iubitooooooooooo
si daca io luni te "inund" cu decizii.. in care s-a admis cererea in anulare... la facturi semnate de soferi, femeie de serviciu etc....
da... inclusiv subsemnata s-a folosit de acest tertip..
cu successsssssss
e teoria lu peste... in relatiiile cu tertii sc e reprezentat de admin.. etccc
si pentru ca inalta poarta mai da si decizii stupide... exista multe decizii care au consacrat principiul.. factura semnata nu inseamna acceptare...
manifestarea neechivoca e PLATA
deh... e stupiditate .. stiu... dar mere...
unde mai pui ca invoci dupa si legea gestionarilor... daca nu adminu macar gestionaru trebuia sa semneze...
in speta lu nana... nu as mai face cerere in anulare...
nu are rost....
mai bine as tergiversa pe contestatie la executare
si daca io luni te "inund" cu decizii.. in care s-a admis cererea in anulare... la facturi semnate de soferi, femeie de serviciu etc....
da... inclusiv subsemnata s-a folosit de acest tertip..

cu successsssssss
e teoria lu peste... in relatiiile cu tertii sc e reprezentat de admin.. etccc
si pentru ca inalta poarta mai da si decizii stupide... exista multe decizii care au consacrat principiul.. factura semnata nu inseamna acceptare...
manifestarea neechivoca e PLATA

deh... e stupiditate .. stiu... dar mere...

unde mai pui ca invoci dupa si legea gestionarilor... daca nu adminu macar gestionaru trebuia sa semneze...
in speta lu nana... nu as mai face cerere in anulare...
nu are rost....
mai bine as tergiversa pe contestatie la executare

Eu mai zic ca este si o chestie legata de..obiceul (practica) fiecarei instante!
Iaca la Iasi...ciuciu! Nu tine asta ! Cica: daca ai semnat este suficient si insemneaza ca ai acceptat ..si nu conteaza ca-i femeia de serviciu sau portarul atat timp cat firma nu contesta debitul.
Pai da si mie...ca tre sa fac o cerere in anulare si..chiar nu am ce zice!!!
Daca o "inund" pe onorata..care este fata buna dealtfel..poate tine acu!
ps> Te caut pe mess maine..ca sunt la un mall...ma bag in seama pe laptop!!!
Iaca la Iasi...ciuciu! Nu tine asta ! Cica: daca ai semnat este suficient si insemneaza ca ai acceptat ..si nu conteaza ca-i femeia de serviciu sau portarul atat timp cat firma nu contesta debitul.
Pai da si mie...ca tre sa fac o cerere in anulare si..chiar nu am ce zice!!!
Daca o "inund" pe onorata..care este fata buna dealtfel..poate tine acu!
ps> Te caut pe mess maine..ca sunt la un mall...ma bag in seama pe laptop!!!

offtopic:
Da, am luat cadou lun una bucata colega, ca maine este ziua ei!
Si pe langa ceva serios...i-am pus in punga de cadou si ...ceva amuzant: un lubrifiant cu inel de ala..Durex!!!
Acum stam la bar si...ne stricam de ras !!!
Ops...nu se cade sa vb asa...ca sunt fata serioasa!! Daaaaaaa...pe bune ca sunt!!!! Dan tre sa ma mai amuz si eu,nu=i asa???
Da, am luat cadou lun una bucata colega, ca maine este ziua ei!
Si pe langa ceva serios...i-am pus in punga de cadou si ...ceva amuzant: un lubrifiant cu inel de ala..Durex!!!
Acum stam la bar si...ne stricam de ras !!!
Ops...nu se cade sa vb asa...ca sunt fata serioasa!! Daaaaaaa...pe bune ca sunt!!!! Dan tre sa ma mai amuz si eu,nu=i asa???

Kinga,
Esti amabila sa postezi si pe forum spetele care ai facut vorbire cu URSU ?
Am si eu ceva asemanator si...nu ma descurc fara practica.
Please!
Multumesc!
In situatia in care onor instanta mi-a comunica sentinta prin comunicare simpla, fara acea confirmare de primire, eu debitor am facut imediat cererea in anulare somatie plata dar...dupa introducerea cererii,,..cam inainte de termen cu 1 saptamana ma trezesc ca instanta de fond imi comunica sentinta cu scrisoare rec.
Am invocat in cererea in anulare si acest aspect , asa...poate are vreo relevanta desi..nu cred. Si ma trezesc , ca brusc instanta de fond si-a amintit procedura de comunicare!
Ce fac acum? Ma judec pe cererea care am facut-o imediat ce mi-a fost comunicata sentinta chiar neprocedural ?
Sa fac alta, nu are rost...cred eu!
Esti amabila sa postezi si pe forum spetele care ai facut vorbire cu URSU ?
Am si eu ceva asemanator si...nu ma descurc fara practica.
Please!
Multumesc!
In situatia in care onor instanta mi-a comunica sentinta prin comunicare simpla, fara acea confirmare de primire, eu debitor am facut imediat cererea in anulare somatie plata dar...dupa introducerea cererii,,..cam inainte de termen cu 1 saptamana ma trezesc ca instanta de fond imi comunica sentinta cu scrisoare rec.
Am invocat in cererea in anulare si acest aspect , asa...poate are vreo relevanta desi..nu cred. Si ma trezesc , ca brusc instanta de fond si-a amintit procedura de comunicare!
Ce fac acum? Ma judec pe cererea care am facut-o imediat ce mi-a fost comunicata sentinta chiar neprocedural ?
Sa fac alta, nu are rost...cred eu!