Revin deoarece am din nou nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Cum am prezentat intr-un mesaj anterior, divortul s-a pronuntat, iar sotia a facut recurs saptamana trecuta (inca nu stiu motivele, se pare ca vrea sa schimbe pensia alimentara din suma fixa in procent). Din cauza unor greseli pe care am constatat ca le-a facut (incluzand faptul ca a omis sa cearca drept de vizita pentru copil), am decis sa schimb avocata. Am discutat deja cu doi avocati si sunt in cumpana, deoarece unul imi spune ca procesul de partaj poate merge paralel cu cel de divort (cele doua procese au numere de dosar diferite), iar celalalt imi spune ca procesul de partaj nu poate incepe pana ce hotararea de divort nu este definitiva. Inclin sa il cred pe cel din urma, dar v-as fi foarte recunoscator daca mi-ati spune si parerea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
partaj paralel cu divort
la mine partajul cu divortul a mers separat , partajul inca nu s-a terminat (de 4 ani , acum am ajuns la Inalta curte...) iar divortul din cauza faptului ca ea nu s-a prezentat la recursul facut de ea , dosarul a ramas pe linie moarta timp de 1 an de zile pana cand am avut nevoie de legalizarea sentintei si atunci s-a repus pe rol.
multumesc foarte mult.
cele doua procese au mers separat de la inceput, sau dupa sentinta de la judecatorie?
la mine cele doua procese s-au separat dupa sentinta de la judecatorie, dar doua termene ale procesului de partaj (inceput dupa aceasta sentinta) s-au amanat deja pentru ca sotia spunea de fiecare data ca inca se gandeste daca sa introduca recurs si ma gandeam ca acest lucru ar fi un indiciu ca, cu atat mai mult acum, procesul de partaj se va amana.trebuie facut ceva anume pentru a continua procesul de partaj paralel cu cel de divort?
va multumesc
cele doua procese au mers separat de la inceput, sau dupa sentinta de la judecatorie?
la mine cele doua procese s-au separat dupa sentinta de la judecatorie, dar doua termene ale procesului de partaj (inceput dupa aceasta sentinta) s-au amanat deja pentru ca sotia spunea de fiecare data ca inca se gandeste daca sa introduca recurs si ma gandeam ca acest lucru ar fi un indiciu ca, cu atat mai mult acum, procesul de partaj se va amana.trebuie facut ceva anume pentru a continua procesul de partaj paralel cu cel de divort?
va multumesc
Instantele din Galati nu accepta partajul paralel cu divortul. Bineinteles ca nimic nu impiedica introducerea a doua capete de cerere (divort si partaj), insa la primele termene in 99,9% din cazuri se dispune disjungerea, iar cerere de partaj ajunge sa fie suspendata pana la solutionarea def. si irev. a divortului, ceea ce personal mi se pare foarte normal.
Re: partaj paralel cu divort
Nimic nu te impiedica sa ai un capat de cerere prin care in cadrul actiunii de divort, pe langa cererea principala sa ceri si divortul, dar instanta poate disjunge oricand cererea de parataj pe motiv ca intarzie solutionarea cererii principale (ceea ce este adevarat).bebe2004 wrote:. Am discutat deja cu doi avocati si sunt in cumpana, deoarece unul imi spune ca procesul de partaj poate merge paralel cu cel de divort (cele doua procese au numere de dosar diferite), iar celalalt imi spune ca procesul de partaj nu poate incepe pana ce hotararea de divort nu este definitiva.
Disjungerea fiind o masura administrativa, de buna administrare a judecatii, nu poate fi atacata in niciu un fel.