AVOCATUL MARTORULUI

Discutii privind procedura penala
Post Reply
un_alt_avocat

AVOCATUL MARTORULUI

Post by un_alt_avocat » 17 Oct 2008, 18:45

In ciuda faptului ca am intalnit in faza de judecata martori carora li s-a permis de catre instanta de judecata sa declare in prezenta aparatorilor lor alesi, in faza de urmarire penala organele de cercetare/urmarire insista in atitudinea vehementa de a refuza asistarea martorului. Intrebarea mea e: poate cineva sa indice o reglementare internationala/europeana in aceasta materie, in sensul stabilirii dreptului martorului de a fi asistat de un avocat pentru a putea sa invoc o incompatibilitate intre o norma interna si dreptul comunitar si sa arat in acest fel obligatia organelor de cercetare/urmarire de a lua toate masurile destinate executarii dreptului comunitar?

jojo

Re: AVOCATUL MARTORULUI

Post by jojo » 18 Oct 2008, 16:28

un_alt_avocat wrote: sa invoc o incompatibilitate intre o norma interna si dreptul comunitar si sa arat in acest fel obligatia organelor de cercetare/urmarire de a lua toate masurile destinate executarii dreptului comunitar?
:-(

Iti trece colegun, garantat in 2-3 ani de penale, daca nu mai curand, mult mai curand...

un_alt_avocat

Post by un_alt_avocat » 18 Oct 2008, 16:46

Jojo: incearca sa ma ajuti cu o idee concreta, de trecut nu cred ca imi trece daca nu mi-a trecut in vreo 10 ani de penale, multumesc.

jojo

Post by jojo » 18 Oct 2008, 16:58

Incerc, insa in zadar. :( Nu dezvolt, ca pe urma ziceti ca-s maniaco depresiva, asa ca te rog sa ma crezi pe cuvant. Daca vrei, fireste.

Insa, ca idee si ca subiect de discutie, ai avut personal vreo cauza penala, hai nu in faza de urmarire, sa zicem in prima instanta, unde s-a aplicat prioritar dreptul comunitar?

un_alt_avocat

Post by un_alt_avocat » 18 Oct 2008, 17:07

am avut in faza de judecata martori care au venit si declarat in fata judecatorului asistati fiind de aparatori alesi cu delegatie depusa la dosar.

Tom

Post by Tom » 18 Oct 2008, 18:32

Încearcă cu art.2 alin.3 din Legea 51 din 1995. Avocatul are dreptul să asiste persoanele, iar organele statului au obligaţia să permită şi să asigure avocatului desfăşurarea nestingherită a activităţii sale, în condiţiile legii.

Post Reply