Cesiune parti sociale - plangere penala pentru inselaciune

Discutii privind procedura penala
Post Reply
liviu82

Cesiune parti sociale - plangere penala pentru inselaciune

Post by liviu82 » 05 Oct 2008, 14:37

In urma cu 7 luni eu impreuna cu cei 2 asociati am cesionat partile sociale ale firmei pe care o detineam altor 2 persoane. In contractul de cesiune se stipula ca trebuie sa aducem in termen de 15 zile cazierul fiscal de la finante care atesta datoriile firmei, altfel cesiunea se declara nula.
Din cauza unor datorii la stat acest cazier fiscal nu s-a putut elibera dar noii proprietari au continuat demersul si au inregistrat firma pe numele lor si au schimbat sediul social.
Acum noii proprietari ne suna disperati sa achitam datoriile de atunci si ameninta ca vor depune plangere penala la parchet pentru inselaciune. Noi le-am spus ce datorii sunt in momentul cesiunii de fata cu avocatul nostru si am avut intelegerea verbala ca vor fi platite de ei.
Putem sa avem probleme cu plangerea penala pentru inselaciune ? poate fi vorba de asa ceva aici ?

Va multumesc,
Liviu

DanyT

Post by DanyT » 05 Oct 2008, 17:04

mai potrivit era daca scriai topicul la sectiunea drept penal si nu la procedura penala.
deci: daca in contractul de cesiune nu se face vorbire despre aceste datorii, si nu reiese de nicaieri (macar din acel p/v de predare/primire a actelor societatii) eu cred ca sunt intrunite elementele constitutive ale inf. prev.si ped.de art.215 cp.

liviu82

Post by liviu82 » 05 Oct 2008, 21:50

Iti multumesc pentru raspuns si mii de scuze, nu am stiut. Il voi multa in categoria de Drept Penal.

Post Reply