Legea nr. 441/2006 a completat si modificat Legea 31/1990 in ceea ce priveste administrarea societatilor pe actiuni, creionand cele 2 sisteme: sistemul dualist si cel unitar.
Asociatii unui SRL pot decide sa adopte ca forma de administrare a SRL -ului unul dintre cele 2 sisteme? Cum ar trebui sa procedeze pentru asta?
Art. 196 ind 1. - (1) În cazul societăţilor cu răspundere limitată cu asociat unic, acesta va exercita atribuţiile adunării generale a asociaţilor societăţii.
(2) Asociatul unic va consemna de îndată, în scris, orice decizie adoptată în conformitate cu alin. (1).
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.
(4) Dispoziţiile privitoare la administrarea societăţilor pe acţiuni nu sunt aplicabile societăţilor cu răspundere limitată, indiferent dacă sunt sau nu supuse obligaţiei de auditare.
Multam,
F
sistem dualist sau unitar aplicabil SRL
Sistemul dualist este aplicabil doar la societatile pe actiune. in acest sens, vezi si dispozitiile art.153 din Lg. nr.31/1990, rep.: (1)Prin actul constitutiv se poate stipula ca societatea pe actiuni este administrata de un directorat si de un consiliu de supraveghere, în conformitate cu prevederile prezentei subsectiuni.
si daca asa vor muschii mei .. ca eu sa modific actul constitutiv al srl-ului si sa inserez dispozitiile legale privind una din cele doua forme de administrare.. cine ma impiedica????
ca doar actul constitutiv este conventia asociatilor...
si da la sistemul dualist se zace ca nu se aplica.. de unde deduc io ca nu este obligatoriu.... ( aduca asociatii nu pot fi fortati sa aplice unul din aceste sisteme..)
dar.. de unde rezulta ca este interzis???
ca io la srl preiau sistemu.. modific denumirile.. si la atributii si modul de lucru scriu ce scrie la SA...
cine imi poate interzice asta???
iar in caz de litigiu... am totusi actu constitutiv... conventia.. legea partilor..
ca doar actul constitutiv este conventia asociatilor...
si da la sistemul dualist se zace ca nu se aplica.. de unde deduc io ca nu este obligatoriu.... ( aduca asociatii nu pot fi fortati sa aplice unul din aceste sisteme..)
dar.. de unde rezulta ca este interzis???
ca io la srl preiau sistemu.. modific denumirile.. si la atributii si modul de lucru scriu ce scrie la SA...
cine imi poate interzice asta???
iar in caz de litigiu... am totusi actu constitutiv... conventia.. legea partilor..