recuperare creanta

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
NIKAB

recuperare creanta

Post by NIKAB » 26 Sep 2008, 10:18

Buna! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema:

In cazul in care o societate a fost dizolvata, pot sa ma mai indrept impotriva cuiva pt indeplinirea unei obligati a acestei societati fata de mine????

In fapt: Societatea a instrainat o masina catre o persoana iar aceasta din urma catre mine. Problema este ca Societatea nu a completat cartea de identitate a vehicului, astfel ca in momentul acesta, cu toate ca masina e in posesia mea, nu pot sa o inmatriculez pe numele meu deoarece imi lipseste aceasta stampila.
In mod normal as fi chemat Societatea in judecata dar fiind dizolvata........!!!???

Cum sa procedez?

Multumesc

P.S. vreau sa pastrez masina, deci nu caut o anulare a vanzarii

AdrianF

Post by AdrianF » 03 Oct 2008, 23:19

Lichidarea semnifica acoperirea pasivului patrimonial cu activul si repartizarea activului catre asociati/actionari.
As sugera sa incerci cu o actiune avand ca obiect obligatia de a face indreptata impotriva institutiei cu atributii de inmatriculare (fisc, politie). As introduce in cauza si lichidatorul.
Datorita imprejurarilor obiective, sunteti in imposibilitate de a mai pune in acord situatia scriptica, documentara, cu cea faptica, ceea ce va indreptateste sa solicitati obligarea la inmatriculare.

Inteleg din descrierea spetei ca societatea nu numai ca a fost dizolvata dar a si fost lichidata si radiata, cei trei termeni avand semnificatii diferite.

E o parere ce reflecta singura optiune pe care o intrevad ca solutie.

Post Reply