In decembrie 2000 s-a nascut o minora in Durres Albania. Intrucit mama minorei nu era casatorita si nu stia decit prenumele tatalui minorei, a trecut in certificatul de nastere al minorei eliberat in Albania, la rubrica "numele tatalui" doar prenumele acestuia.
In Romania, ofiterii de stare civila au facut doar transcrierea.
Se doreste inlaturarea prenumelui tatalui din certificatul de nastere al minorei iar autoritatile romane spun ca se poate face doar de catre autoritatile albaneze. Noi nu mai putem ajunge acolo? ce putem face? am incercat in instanta cu actiuni in modificare sau rectificarea certificatului de nastere, dar ne-au fost respinse. Am mers iar la Starea civila unde ni sa- spus sa facem o actiune in tagada paternitatii, dar din ce am vazut nu este elocventa.
Ce ne sfatuiti? Multumim frumos.
Minor nascut in Albania!
In nici un caz o autoritate romana nu poate modifica un act eliberat de autoritatile albaneze... De fapt certificatul de nastere este doar... un certificat care atesta ce scrie in actul de stare civila din Albania.
Poate o intrebare la ambasada Albaniei ajuta... poate stiu ei ceva. Sau poate au un jurist acolo, care poate spune mai multe...
Poate o intrebare la ambasada Albaniei ajuta... poate stiu ei ceva. Sau poate au un jurist acolo, care poate spune mai multe...
Minor nascut in Albania!
Am inteles ca tb facuta o actiune in anularea certificatului de stare civila. Problema e unde sa fie introdusa? in Romania sau Albania? si daca in Albania cum se procedeaza?