A procedat corect instanta?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
DanyT

A procedat corect instanta?

Post by DanyT » 11 Sep 2008, 10:44

Intro cauza civila, judecatorul care a avut dosarul , la ultimul termen de judecata cand au avut loc dezbaterile pe fond, a lipsit fiind in concediu de odihna.
Dezbaterile pe fond au fost tinute in fata judecatorului care l-a inlocuit pe cel plecat in concediu.
A fost amanata pronuntarea de trei ori, cate o saptamana.
Sentinta a fost pronuntata tot de primul judecator. Este corect, chiar daca dezbaterile eu avut loc in fata altui judecator?
Multumesc. :cafea:

gavril

Post by gavril » 18 Sep 2008, 10:19

hmm ... s-au depus concluzii scrise?

cred ca merge casata. poate ar fi discutii daca s-ar fi depus concluzii scrise de ambele parti.

seashell

Post by seashell » 18 Sep 2008, 10:59

Este motiv de recurs, potrivit dispozitiilor art. 304 pct. 2 C. pr. civ.
Nu are relevanta daca cu fost depuse concluzii scrise. De asemenea nu are relevanta nici daca au fost consemnate in incheierea de sedinta concluziile orale sustinute de parti.
Textul de lege nu distinge intre aceste situatii.
Singura conditie necesara este aceea ca hotararea sa fi fost data de alti judecatori decat cei prezenti la dezbaterea in fond a pricinii, asa cum rezulta si din situatia prezentata de tine.

elle_cv

Post by elle_cv » 21 Sep 2008, 13:28

pai cum a fost pronuntata solutia de acelasi judecator daca dezbaterile au avut loc in fata altuia?
poate cauza a fost repusa pe rol si partile au pus din nou concluzii

DanyT

Post by DanyT » 21 Sep 2008, 14:39

Nu, cauza nu a fost repusa pe rol
Si cum de a putut face asa ceva instanta...cred ca este o intrebare retorica, nu?

Post Reply