accident fiind beat

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
rares85

accident fiind beat

Post by rares85 » 09 Sep 2008, 22:25

Buna ziua

Am provocat un accident din vina mea fiind beat la volan (0,77 in aerul expirat si 1,45 respectiv 1,55 la a doua proba in sange) iar masina pe care o conduceam avea nr.provizorii de inmatriculare expirate de 2 zile.In urma accidentului au fost doar pagube materiale.Acum eu regret foarte mult fapta si ma gandesc ca puteam sa omor pe cineva nevinovat.Politia a inceput intocmirea procedurilor pentru dosar penal conf. art.85 al.1 si al.2 si art 87.al.1.Asi dori sa stiu dac pot primi doar amenda administrativa sau voi primi sigur cu suspendare si permisul i-mi va fi anulat.Iar daca am mai fost sanctionat cu amenda administrativa de 400lei pot avea pe cazier 2 ani cu suspendare eu ne fiind chemat la tribunal doar primind prin posta hotararea procurorului cu amenda si neinceperea urmaririi penale intrun caz de tainuire.

Baltazar

Post by Baltazar » 10 Sep 2008, 00:10

Cu executare ar prinde mai bine...

Cand te urci beat la volan deja "sansele" de a provoca o nenorocire sunt de 50%.

piorel

Post by piorel » 12 Sep 2008, 06:32

Tati, avocat ai?

elisav

pericol public

Post by elisav » 12 Sep 2008, 14:36

daca eu as judecator si cazul mi l-ar da mie(oricum ajungi in instanta) nu stiu daca as putea sa-ti dau o pedeapsa cu suspendare, esti un pericol public, nu vreau sa jignesc , dar asa ceva nu se poate ierta, asta se numeste inconstienta, tre sa te astepti la orice in acest caz, asa ca ia un avocat si vinde tot ce ai ca sa-l platesti

crina005

Post by crina005 » 19 Sep 2008, 20:45

Desi cam tarziu, sfatul meu este sa cauti un avocat cu experienta in penal, si sunt sigura ca te va ajuta sa obtii clementa dorita, in cel mai rau caz din partea instantei daca procurorul va dori sa-ti dea o lectie mai aspra. Retine ca foarte importanta e si atitudinea ta, cat de sincer iti regreti fapta dar si efortul depus in a remedia paguba produsa.

Off topic:
Omu cere un sfat, o mana de ajutor in problema lui, si voi va grabiti sa aruncati cu "pietre" in el.
Sa-mi fie iertat dar nu pot sa nu remarc atitudinea unor oameni care in primul rand se pretind crestini si mai apoi juristi. Orice crestin ar trebui sa stie ca ii este interzis sa judece, doar Dumnezeu o poate face, iar orice jurist care a jurat solemn sa apere drepturile si libertatile omului ar trebui sa se fereasca in a fi inchizitor. Parerea mea.

Baltazar

Post by Baltazar » 20 Sep 2008, 02:11

Glumesti, nu?

Omul nu a cerut ajutor, a intrebat ce i se poate intampla si a primit raspunsuri. Ca i-au placut sau nu e alta problema.

crina005

Post by crina005 » 20 Sep 2008, 17:51

[quote="Baltazar"]Cu executare ar prinde mai bine...

Cam dur raspunsul.
In rest ai dreptate, a primit raspunsuri ... ce fel de raspunsuri, vorba ta ... asta e o alta problema.

mariusms

Post by mariusms » 20 Sep 2008, 18:24

Dura e si legea, dar cu cei care o incalca cu duritate. 8)

piorel

Post by piorel » 20 Sep 2008, 19:26

Jurist, drepturi, libertăţi, creştinism, inchiziţie? DUAMNE. Câte de multele cuvinte. Mă pierd în înţelesuri deja. Mulţi dintre profani intră pe acest forum în scopul de a obţine sfaturi, poate chiar soluţii gratuit. Aceasta este peste posibilitatea repondenţilor din cel puţin două motive:
1. Au timp limitat, lucrează pe bani, totul e pe bani.
2. Excluzând punctul 1, fie şi binevoitori, foarte liber cugetători etc, fără un contact direct cu persoana, dosarul, participanţi, ajutorul este infim.
Aşa că scumpul meu rareş, trage singur concluziile dacă nu cumva deja le-ai tras şi ai avocat.

Numai bune, duamne-ajută la toţi credincioşii!

crina005

Post by crina005 » 20 Sep 2008, 21:02

Piorel, ai dreptate in ceea ce sustii, dar repet ... nu cred ca rolul acestui forum este de a a da posibilitatea membrilor care din diverse motive nu au timp de dat sfaturi(pt ca solutii nu da decat instanta) sa mai puna sare pe rana celor care le solicita un sfat, o indrumare.

Comentariul meu nu s-a vrut a fi rauvoitor, am vrut doar sa subliniez ca printre altele, rolul forumului este de a da posibilitatea celor care au probleme juridice sa obtina un sfat util din partea celor care intr-un mod sau altu sunt implicati in infaptuirea justitiei. Daca am gresit ,sa-mi fie cu iertare.

Melinda

Post by Melinda » 21 Sep 2008, 00:11

Daca tot suntem la justitie fara secrete, hai sa fim sinceri.

La ce s-a gandit amicul nostru cand s-a asezat la volanul masinii... fiind in stare de ebrietate...- Mare lucru , poate primesc o amenda administrativa sau in cel mai rau caz cu suspendare , daca ma prinde.

Saracul de el :( ... hai sa-l ajutam cu niste sfaturi, ca doar nu a omorat pe nimeni.

Aceste cauze sunt la ordinea zilei, penrtu ca sunt multi carora nu le pasa de viata si sanatatea altora (lor), si pt. ca sanctiunea este PREA BLANDA.

crina005

Post by crina005 » 21 Sep 2008, 14:48

Melinda wrote: Saracul de el ... hai sa-l ajutam cu niste sfaturi, ca doar nu a omorat pe nimeni.
Melinda wrote: sunt multi carora nu le pasa de viata si sanatatea altora (lor), si pt. ca sanctiunea este PREA BLANDA.
Iti respect opiniile dar ce urmeaza ... refuzul avocatilor de a apara criminali pe motiv ca orice pedeapsa le-ar da instanta tot ar fi prea blanda in comparatie cu ce au facut ei, apoi refuzul de a apara talhari si violatori ca sa simta duritatea justitiei, continuand cu hotii ... care nu ar merita aparati pt ca le-a trebuit sa ia ce nu era a lor ... si tot asa?!
Acest mesaj nu se vrea a fi un repros, pur si simplu ma uimit si totodata speriat ideea ca multi dintre noi ii judecam pe cei pe care ar trebui sa-i aparam, chiar inainte ca instanta sa-i judece.

Melinda

Post by Melinda » 21 Sep 2008, 22:30

Da draga, asta se numeste prejudecata, parere sau dreptul la libera exprimare, libertatea cuvantului etc.

Si daca esti avocat, poti avea demnitate, convingere si libertatea de a angaja o cauza sau de a refuza clientul.

Si eu respect opiniile altora si nu insist sa te conving, oricum daca ar fi dupa mine in cazul accidentelor rutiere , cauzate de sofer sub influenta bauturilor alcoolice, care s-au soldat cu moartea victimei, l-as incadra la omor savarsit cu intentie indirecta in loc de ucidera din culpa.

crina005

Post by crina005 » 21 Sep 2008, 23:40

Legat de libera exprimare, imi place mult, si se aplica perfect in acest caz, ceea ce a spus Voltaire: "Iti dezaprob spusele, dar voi apara pana la moarte dreptul de a le rosti!"
Asa ca, fiecare cu parerea si cu dreptatea lui. :cafea:

Post Reply