program vizitare minori

Familiei
Post Reply
mami76

program vizitare minori

Post by mami76 » 05 Sep 2008, 20:39

Buna ziua,
Am doi copii unul de 1 an si 8 luni si altu de 2 luni si doresc sa divortez. Motivul este abuz fizic sau domestic (nu stiu cum se cheama in termeni judecatoresti), am certificat medico-legal ca sa dovedesc.Am doar un certificat dar s-a intamplat de mai multe ori..., certificatul arata ca m-a abuzat cand eram gravida,nu stiu cat conteaza asta... si m-am hotarat sa divortez.
As vrea sa stiu daca la proces im trebuie martori si daca exista un program de vizita standard.Mentionez ca dupa divort intentionez sa plec din localitate si normal copii vor ramane la mine.
In cazul in care el nu cere program de vizitare cum ramane cu vizitele?La mica intelegere?
Multumesc anticipat!

giovanni

Post by giovanni » 07 Sep 2008, 19:17

E violenta asupra unui membru de familie, nu abuz domestic.
Revenind la intrebare, e bun certificatul, il poti folosi ca proba pentru dovedirea motivelor de divort.
Mai trebuie si - de regula 2 martori - dar si 1 poate fi suficient. Martorii trebuie sa-i propui prin actiune.
Legat de programul de vizitare, fie va intelegeti si instanta il incuviinteaza, fie nu va intelegeti, iar daca el cere i se va stabili.
Tu cere doar copii, nu-i da idei cu privire la program. Asupra acestui aspect instanta nu are caderea de a se pronunta din oficiu, asa ca daca el nu va cere nu i se va acorda nici o ora. Bineinteles, o va putea cere el si ulterior, prin actiune separata.
P.S.: Sa nu uiti de numele pe care vei vrea sa il porti dupa desfacerea casatoriei.
Bafta!

Post Reply