cum a fost?
cum a fost?
Cum vi s-au parut subiectele? Pentru mine au fost mai grele decat ma asteptam, noroc ca s-a redus media la 7,00. Sper sa nu fi gresit mai mult de 23-24.
eu ma gandeam ca procedura citarii fiind reglementata prin norme dispozitive,iar nulitatea fiind relativa nu poate fi invocata decat de partea nelegal citata si am luat raspunsul a ,nici acum nu imi e prea clara situatia
.in rest au mai fost cateva grile interpretabile ,dar cred ca asta face parte deja din traditie.nu puteau sa dea numai grile clare,trebuiau sa strecoare si unele incetosate 

Citare. Principiul contradictorialităţii. Drept la apărare
Judecătorul nu poate hotărî asupra unei cereri decât după citarea
sau înfăţişarea părţilor, afară numai dacă legea nu dispune
altfel (art. 85 şi 87 C. proc. civ.).
Dispoziţiile legale referitoare la citare au caracter imperativ,
deoarece au fost prevăzute pentru respectarea principiului contradictorialităţii şi al dreptului de apărare. Nesocotirea lor atrage
nulitatea hotărârii pronunţate şi casarea ei cu trimitere spre
rejudecare (art. 107 şi 304 pct. 5 C. proc. civ.).
(T.M.B., secţia a III-a civilă, decizia nr. 226/1990, în Culegere de
practică judiciară civilă pe anul 1990, p. 123)
Judecătorul nu poate hotărî asupra unei cereri decât după citarea
sau înfăţişarea părţilor, afară numai dacă legea nu dispune
altfel (art. 85 şi 87 C. proc. civ.).
Dispoziţiile legale referitoare la citare au caracter imperativ,
deoarece au fost prevăzute pentru respectarea principiului contradictorialităţii şi al dreptului de apărare. Nesocotirea lor atrage
nulitatea hotărârii pronunţate şi casarea ei cu trimitere spre
rejudecare (art. 107 şi 304 pct. 5 C. proc. civ.).
(T.M.B., secţia a III-a civilă, decizia nr. 226/1990, în Culegere de
practică judiciară civilă pe anul 1990, p. 123)
Am facut destul de bine. Peste 8. Dupa ce vad clasamentul si notele celorlalti contracandidati pot sa spun daca sunt sanse sa intru fara sa-mi mai fac mari probleme. In orice caz eu sunt multumit de rezultat. Cred ca-mi asigura locul.
In privinta dificultatii nu stiu ce sa zic. Usoare n-au fost decat la penal si intrucatva la procedura penala. Fata de cele de anul trecut, as zice ca au fost cam la fel. Civilul a ramas regina probelor si anul asta. :)

In privinta dificultatii nu stiu ce sa zic. Usoare n-au fost decat la penal si intrucatva la procedura penala. Fata de cele de anul trecut, as zice ca au fost cam la fel. Civilul a ramas regina probelor si anul asta. :)
Felicitari pentru punctaj. Eu zic ca sunt sanse mari pt tine. Eu am reusit abia 73 de puncte si imi fac griji pt proba urmatoare. Cred ca sansele mele de reusita sunt infime.:(:(parole wrote:Am facut destul de bine. Peste 8. Dupa ce vad clasamentul si notele celorlalti contracandidati pot sa spun daca sunt sanse sa intru fara sa-mi mai fac mari probleme. In orice caz eu sunt multumit de rezultat. Cred ca-mi asigura locul.![]()
Cam cati preconizati ca vor trece de prima etapa, avand in vedere ca au scazut stafeta la 70 de pct, dar in acelasi timp au sporit gradul de "incetosare" al grilelor, nu neaparat si dificultatea lor. Eu ma astept sa fie putini cei care vor trece cu peste 80 pct. Vor fi oare mai multi de 400 per total? Anul trecut au reusit 176 cu medii peste 8 si inca 300 peste 7.
Din pacate pentru cei ca noi, cu 70 si ceva de grile, vor fi peste 500, parerea mea. Concurenta acerba. Ar fi ceva sa nu se ocupe toate locurile nici anul acesta.
Civilul a fost durere. Si cand ma gandesc ca la penale am gresit 5 in total. In schimb dreptul privat mi-a dat batai mari de cap.
Nu inteleg ceva: ai stat sa-i numeri pe cei 300 care au luat anul trecut intre 7 si 8?
Civilul a fost durere. Si cand ma gandesc ca la penale am gresit 5 in total. In schimb dreptul privat mi-a dat batai mari de cap.
Nu inteleg ceva: ai stat sa-i numeri pe cei 300 care au luat anul trecut intre 7 si 8?
Si pe mine ma oripileaza testul asta. Eu, sincera sa fiu, nu am avut rabdarea sa fac macar o data acest test cap coada, fiindca le-am tot facut pe sectiuni si nu-mi ieseau. Am incercat si varianta cu cititul pasajului si al intrebarilor si cu raspunsul lor sa vad cam care ar fi logica lor, dar tot nu m-am prins. Iar pasajele alea lungi mi se par execrabile. N-apuci sa le citesti in timpul dat de ei. Mi se pare dificil sa faci si 30 de pct. Poate ne dau cateva indicii cei care au reusit sa "prinda" logica lor.Giovanni wrote:Cata rabdare trebuie sa ai. Eu astept rezultatele finale si apoi da-i cu logica. Proba asta mi se pare oribila. Care-i secretu sa faci cele 30 de puncte? Sa sari peste grilele dificile?