Compania drumurilor

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Melinda

Compania drumurilor

Post by Melinda » 24 Aug 2008, 00:51

Datorita faptului ca am un interes legitim privat, am solicitat Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A.- Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP)
- copia autorizatiei emise constructorului SC - SRL
- si copii de pe ordinele de incepere respectiv de incetare al lucrarilor de consolidarea drumului national.

In momentul depunerii cererii, functionarii m-au informat ca aceste acte exista si dupa aprobarea cererii le primesc prin posta.

In scurt timp am primut un raspuns prin care mi s-a comunicat ca DRDP nu emite autorizatii si poate sa-mi prezinte in copie doar ordinul de incepere al lucrarilor.

Aceste acte sunt administrative si se aplica procedura prev. de
Lg.554/2004 ?
Contractul incheiat intre DRDP si societatea constructoare este un contract administrativ ?
Cum pot obtine aceste acte ?

johei

Post by johei » 24 Aug 2008, 00:58

Nu e act administrativ (act unilateral al administratiei publice...), insa mi se pare ca e asimilat actelor administrative, astfel ca pote fi ataca in contencios...

Melinda

Post by Melinda » 24 Aug 2008, 10:48

Va rog daca stie cinva, Compnia prin Directia Regionala sau Directia, chiar nu emite autorizatii in cazul consolidarii drumurilor ?

Nu inteleg, atuci de ce se pomeneste in legislatia rutiera de aceasta,
de exemplu, in Art. 94 din Regulamentul de Aplicare a Lg.195/2002 "Efectuarea unor lucrari de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public ... fara autorizatie de constructie eliberata in conditiile legii, se pedepseste cu inchisoare...

Post Reply