Buna ziua,
Va retin atentia cu urmatoarea situatie de care m-am lovit.Mentionez ca pana in acest moment nu am apelat la un avocat si am mare nevoie de indrumare.
Am lucrat timp de cateva luni intr-un shop de telefonie mobila ca reprezentant comercial(mentionez ca ,desi toti incasam facturi si eliberam materiale nu aveam garantii oprite sau alt fel de verificari).Eram 4 persoane cu user-i diferiti dar aceeasi parola intrucat lucram si in ture si o chitanta initiata(sau o solicitare) nu se putea anula/verifica decat de pe user-ul initiator.Mai mult si alte reprezentante similare puteau accesa conturile noastre si initia diferite solicitari intrucat si ei cunosteau parola.
Am plecat de la ei,mi s-a facut lichidarea ,si dupa 2 luni m-au chemat ca exista cateva chitante initiate de pe user-ul meu si anulate (ei sustinand ca banii au fost dati de clienti ,intrucat acestia aveau chitantele ) si ca trebuie sa le platesc eu. Mentionez ca anularea pentru ele s-a facut de la un interval de 3 min dupa emitere pana la 5 ore(moment in care ,pentru 1 dintre ele eu nu eram pe tura,lucru demonstrat de program).Mai mult aceste chitante erau defapt print-uri cu stampila si semnatura (ce puteau fi emise de nenumarate ori) iar cele anulate (care ar fi trebuit si ele sa fie stampilate si semnate de anulator) nu exista. Mai mult,si la 5-6 luni dupa emitere toate persoanele aveau acces la chitante.Astfel am refuzat plata lor,desi suma se ridica la aprox 3000 ron.
Am primit acasa o plangere (eu am dedus ca este penala,intrucat faceau referire la delapidare) ,in care invocau art 270 din codul muncii potrivit caruia salariatul plateste toate daunele provocate si o citatie de chemare la judecatorie (instanta de fond).Mentionez de asemeni ca eu nu mai lucrez acolo si am foaie de lichidare semnata de toate depart potrivit careia nu am datorii.
Va rog sa imi spuneti cat de grav este ,daca este proces penal sau civil si daca s-a dispus urmarirea penala sau nu si ce parerea veti dvs despre caz...Nu cunosc aceste proceduri si apreciez orice ajutor.
Va multumesc,
Urgent solicit ajutor
daca se invoca art 270 codul muncii si se vorbea de raspunderea ta in calitate de fost salariat e un litigiu de munca chiar daca cererea a fost introdusa la judecatorie.florian267 wrote:Pai daca te cheama direct la judecatorie, e civil.
Potrivit legislatiei, competenta ar apartine tribunalului.
vb colegului, e un litigiu civil, ceea ce nu exclude insa si posibilitatea lor de a face o plangere penala, mai ales ca ai zis si ceva de delapidare