o intrebare am si eu va rog.

Discutii privind procedura penala
Post Reply
Maily

o intrebare am si eu va rog.

Post by Maily » 09 Aug 2008, 15:23

Locuiesc intr-o casa nationalizata dupa 20 sa trezit unu ca e propietar. are hotarare definitiva si irevocabila si in 7 - 8 luni a spus sa parasim imobilul din cate stiu eu este o lege care este obligat sanne tina 5 ani .. un sfat va rog cu ce pot sa fac.
Maily

any_avo81

Re: o intrebare am si eu va rog.

Post by any_avo81 » 09 Aug 2008, 18:47

Maily wrote:Locuiesc intr-o casa nationalizata dupa 20 sa trezit unu ca e propietar. are hotarare definitiva si irevocabila si in 7 - 8 luni a spus sa parasim imobilul din cate stiu eu este o lege care este obligat sanne tina 5 ani .. un sfat va rog cu ce pot sa fac.
Maily
O.U.G. 8/2004 prevede ca „durata contractului de inchiriere privind suprafetele locative cu destinatia de locuinte, din proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, aflate în curs de executare la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, se prelungeste de drept pentru o perioada de 5 ani" incepand cu 8 aprilie 2004.
Iar pt imobile preluate in mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, termenul de 5 ani incepe sa curga de la data nasterii noii situatii juridice, respectiv de la data ramanerii irevocabile a hotararii de restituire in natura. Bafta!

av_radu_sava

Post by av_radu_sava » 10 Aug 2008, 08:53

Sper sa aveti contract de inchiriere valabil acolo..., altfel... proprietarul nu va fi obligat sa va tina inca 5 ani..., spun asta pentru ca exista situatii in care fostilor chiriasi , pentru neplata chiriei sau alte motive, contractele de inchiriere au fost reziliate prin hot. judecatoareasca..., sper sa nu va regasiti printre acestia..., altfel vi se va face evacuarea fara nici o problema de catre proprietar...

Maily

Post by Maily » 10 Aug 2008, 10:47

Am contract sunt cu toate in regula.. dar propietaru nu recunoaste acea lege in care este obligat sa ne tina inca 5 ani si nu stiu ce trebuie sa fac....

Baltazar

Post by Baltazar » 10 Aug 2008, 11:42

Maily wrote: propietaru nu recunoaste acea lege....
Ce imi place faza asta! :lol:

Post Reply