liberare conditionata la minori

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
cenzor

liberare conditionata la minori

Post by cenzor » 24 Jul 2008, 13:30

ce opinie aveti: in cazul unui petent ce a a vut mai multe condamnari în timpul minoritatii, dar contopirea a făcut-o în timpul majoratului..
instanta nu i-a dat spor şi s-a emis mandat de 3 ani
art. 60 alin. 2 C.P. este aplicabil s-au i se aplică 59 alin.1?
practica comisiilor este de a merge pe 59 alin.1 în sensul că se raportează la sentinta de contopire...

krisstina

Post by krisstina » 24 Jul 2008, 13:49

Mi se pare logic sa se aplice art 60 alin.2 - a fost condamnat in perioada minoritatii. Contopirea este o modificare de pedeapsa, nu o condamnare.

wittmann

Post by wittmann » 24 Jul 2008, 16:21

Si mie mi se pare corect sa se aplice 60(2).

giovanni

Post by giovanni » 16 Sep 2008, 17:22

Cam tarziu vin si eu cu raspunsul. Am fost avocatul unui astfel de petent pentru liberare conditionata si nu mi-a admis dupa 1/3, nici la fond, nici tribunalul in recurs. L-au eliberat numa dupa 2/3, desi nu mi se pare corect deloc. Dar ce sa-i faci? Asta e practica, depinde de hazard, sau altfel spus de norocul de a fi sau nu contopit in timpul minoritatii.
Art. 60 (2) ar trebui modificat in sensul ca "Cei condamnati pentru infractiuni comise in timpul minoritatii"..., iar nu cum este in prezent, deoarece e discriminatoriu in cadrul aceleiasi categorii de subiecti procesuali, unii poate mai norocosi ca altii.

Post Reply