ce opinie aveti: in cazul unui petent ce a a vut mai multe condamnari în timpul minoritatii, dar contopirea a făcut-o în timpul majoratului..
instanta nu i-a dat spor şi s-a emis mandat de 3 ani
art. 60 alin. 2 C.P. este aplicabil s-au i se aplică 59 alin.1?
practica comisiilor este de a merge pe 59 alin.1 în sensul că se raportează la sentinta de contopire...
liberare conditionata la minori
Cam tarziu vin si eu cu raspunsul. Am fost avocatul unui astfel de petent pentru liberare conditionata si nu mi-a admis dupa 1/3, nici la fond, nici tribunalul in recurs. L-au eliberat numa dupa 2/3, desi nu mi se pare corect deloc. Dar ce sa-i faci? Asta e practica, depinde de hazard, sau altfel spus de norocul de a fi sau nu contopit in timpul minoritatii.
Art. 60 (2) ar trebui modificat in sensul ca "Cei condamnati pentru infractiuni comise in timpul minoritatii"..., iar nu cum este in prezent, deoarece e discriminatoriu in cadrul aceleiasi categorii de subiecti procesuali, unii poate mai norocosi ca altii.
Art. 60 (2) ar trebui modificat in sensul ca "Cei condamnati pentru infractiuni comise in timpul minoritatii"..., iar nu cum este in prezent, deoarece e discriminatoriu in cadrul aceleiasi categorii de subiecti procesuali, unii poate mai norocosi ca altii.