buna ziua.
apelez la ajutorul vostru pentru ca il alta parte nu stiu pe cine sa mai intreb. Am o prietena foarte buna care trece prin niste momente groaznice. S-a casatorit anul trecut cu un nemernic. A stat casatorita efectiv cu el o luna de zile. Dupa acea luna, a plecat din casa lui si a intentat actiune de divort dupa mai multe luni (nu se facuse un an).
2 ani de zile a terorizat-o. A amanat termenele ori de cate ori a avut ocazia; s-a ajuns cu speta pana la curtea de apel; pe 14 iulie s-a dat hotararea de divort definitiva si irevocabila pe care a atacat-o cu o cale de atac extraordinara (anulare ...); o urmareste, trimite mail-uri mincinoase si jignitoare la adresa ei colegilor de la munca; ii trimite ei mail-uri jignitoare; i-a facut 2 plangeri la politie complet nefondate si mincinoase care au fost respinse ; nici nu-mi mai vin prin minte cate si mai cate ii face. A intrebat prieteni cu experienta juridica ce ar putea sa faca si toti i-au spus ca atata timp cat nu o loveste, nu are cum sa scape de el. Chiar nu exista nici o lege care sa o ajute?
Apelez la membrii site-ului .... ma gandesc eu, ca de unde-s creiere mai multe, poate o sa iasa si o idee pentru prietena mea pentru ca nemernicul asta o terorizeaza.
Daca am repetat subiectul imi pare rau
chiar nu ne ajuta nici o lege?
solutia ar fi ca prietena Dv. sa pastreze e-mailurile trimise de fostul sot, sa le printeze si sa le anexeze la plangeri ce vor fi adresate sectiei de politie unde isi are domiciliul ex-sotul. Sectia de politie-prin serviciul -ordine publica poate sa i-a masuri de sanctionare pe Legea 61/1991 sau sa formulezi o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de denuntare calomnioasa, prin care sa arati ca esti hartuita de sot prin diferite metode,pe care sa le arati, si sa sustii ca ti-a formulat 2 plangeri penale - daca reclama ca ai savarsit fapte penale- plangeri care aupa cum arati au fost neintemeiate- .
Cea mai buna cale de aparare este atacul.
Formuleaza-i cateva plangeri,ori de cate ori iti adreseaza injurii sau jigniri, si ai sa vezi ca rezultatul nu se va lasa neasteptat!
Iti doresc succes!
Iti recomand sa-ti cauti un avocat sa-ti redacteze plangerile, atat intemeiate in drept, cat si in fapt.
Cea mai buna cale de aparare este atacul.
Formuleaza-i cateva plangeri,ori de cate ori iti adreseaza injurii sau jigniri, si ai sa vezi ca rezultatul nu se va lasa neasteptat!
Iti doresc succes!
Iti recomand sa-ti cauti un avocat sa-ti redacteze plangerile, atat intemeiate in drept, cat si in fapt.
multumesc frunos pt raspuns. Am sa il transmit . Am sfatuit-o si eu sa pastreze tot ce primeste de la el, dar ea se gandeste ca fiind in format electronic nu ar avea valoare probatorie (sper ca nu am spus o prostie). Politistii de la sectia pe care o "frecventeaza", o inteleg, recunosc faptul ca el e debil mintal, dar ridica din umeri cand vine vorba sa o ajute intr-un fel. I-au spus doar ca atata timp cat nu o lovesc, nu au ce sa-i faca. Mai nou vrea sa o dea in judecata pentru furtul unor monezi "cu valoare sentimentala" (asa a scris in plangere) pe care cere o despagubire de 300 milioane lei vechi. Bineinteles ca prietena mea nu stie despre ce monezi este vorba.
De 2 ani se chinuie asa cu el si nimeni nu o ajuta nici cu un sfat.
De 2 ani se chinuie asa cu el si nimeni nu o ajuta nici cu un sfat.
Bine ca nu e violent.
Daca venea si o lovea, mai mult de o amenda de la procuror(in caz ca facea plangere pt lovire) nu lua.
Nu am auzit sa se trimita in judecata pt ca i-a tras 2 palme pe strada.
Si in plus trebuie probata fapta(nu ajunge doar cuvantul ei), ar trebui sa fie martori in momentul cand o loveste.
Cat priveste mailurile nu strica sa le pastreze, dar dupa mine valoarea lor dpdv juridic e putin mai mare decat 0.
Asa ca spune-i sa incerce sa-l ignore si sa fie multumita ca nu e violent.
Sper ca nu esti fostul sot si vrei sa afli daca poti fi pedepsit(si ti-am dat idei)

Daca venea si o lovea, mai mult de o amenda de la procuror(in caz ca facea plangere pt lovire) nu lua.
Nu am auzit sa se trimita in judecata pt ca i-a tras 2 palme pe strada.
Si in plus trebuie probata fapta(nu ajunge doar cuvantul ei), ar trebui sa fie martori in momentul cand o loveste.
Cat priveste mailurile nu strica sa le pastreze, dar dupa mine valoarea lor dpdv juridic e putin mai mare decat 0.
Asa ca spune-i sa incerce sa-l ignore si sa fie multumita ca nu e violent.
Sper ca nu esti fostul sot si vrei sa afli daca poti fi pedepsit(si ti-am dat idei)

"Sper ca nu esti fostul sot si vrei sa afli daca poti fi pedepsit(si ti-am dat idei) "
Nu sunt fostul sot. Sunt prietena ei din liceu. Ma enerveaza faptul ca nu se poate face nimic. Il ignora de 2 ani; zice ca o sa se potoleasca; dar nu da semne sa se linisteasca.
Am fost amandoua la parintii lui si i-am aratat mail-urile si le-am povestit ce ii face.... nu ii intereseaza, au zis ca nu se baga;
O urmareste, stie cand iese, cu cine iese etc. Ii urmareste noul prieten, ii trimite lui scrisori scrise la calculator (si nu o lauda) pe care i le lasa in posta; s-a interesat cine este, unde lucreaza; a spus ca o sa se duca si la el la munca sa le spuna colegilor lui ca umbla cu o femeie maritata si ...... cate si mai cate.
Ironia sortii este ca el se lauda ca are o noua prietena cu care vrea sa se insoare
. O sa puneti acum o intrebare logica: de ce nu o lasa in pace. Raspunsul meu este ca nu e zdravan la cap si nimic mai mult.
Si totusi nu poate sa-l dea in judecata pentru toate porcariile pe care le face pentru ca nu e incrimana o fapta de genul asta. El o plimba prin tribunale si pe la politie iar ea nu poate sa faca nimic impotriva lui.

Nu sunt fostul sot. Sunt prietena ei din liceu. Ma enerveaza faptul ca nu se poate face nimic. Il ignora de 2 ani; zice ca o sa se potoleasca; dar nu da semne sa se linisteasca.
Am fost amandoua la parintii lui si i-am aratat mail-urile si le-am povestit ce ii face.... nu ii intereseaza, au zis ca nu se baga;
O urmareste, stie cand iese, cu cine iese etc. Ii urmareste noul prieten, ii trimite lui scrisori scrise la calculator (si nu o lauda) pe care i le lasa in posta; s-a interesat cine este, unde lucreaza; a spus ca o sa se duca si la el la munca sa le spuna colegilor lui ca umbla cu o femeie maritata si ...... cate si mai cate.
Ironia sortii este ca el se lauda ca are o noua prietena cu care vrea sa se insoare

Si totusi nu poate sa-l dea in judecata pentru toate porcariile pe care le face pentru ca nu e incrimana o fapta de genul asta. El o plimba prin tribunale si pe la politie iar ea nu poate sa faca nimic impotriva lui.