chiar nu ne ajuta nici o lege?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
anneMary

chiar nu ne ajuta nici o lege?

Post by anneMary » 23 Jul 2008, 16:00

buna ziua.
apelez la ajutorul vostru pentru ca il alta parte nu stiu pe cine sa mai intreb. Am o prietena foarte buna care trece prin niste momente groaznice. S-a casatorit anul trecut cu un nemernic. A stat casatorita efectiv cu el o luna de zile. Dupa acea luna, a plecat din casa lui si a intentat actiune de divort dupa mai multe luni (nu se facuse un an).
2 ani de zile a terorizat-o. A amanat termenele ori de cate ori a avut ocazia; s-a ajuns cu speta pana la curtea de apel; pe 14 iulie s-a dat hotararea de divort definitiva si irevocabila pe care a atacat-o cu o cale de atac extraordinara (anulare ...); o urmareste, trimite mail-uri mincinoase si jignitoare la adresa ei colegilor de la munca; ii trimite ei mail-uri jignitoare; i-a facut 2 plangeri la politie complet nefondate si mincinoase care au fost respinse ; nici nu-mi mai vin prin minte cate si mai cate ii face. A intrebat prieteni cu experienta juridica ce ar putea sa faca si toti i-au spus ca atata timp cat nu o loveste, nu are cum sa scape de el. Chiar nu exista nici o lege care sa o ajute?
Apelez la membrii site-ului .... ma gandesc eu, ca de unde-s creiere mai multe, poate o sa iasa si o idee pentru prietena mea pentru ca nemernicul asta o terorizeaza.
Daca am repetat subiectul imi pare rau

av_radu_sava

Post by av_radu_sava » 23 Jul 2008, 17:53

solutia ar fi ca prietena Dv. sa pastreze e-mailurile trimise de fostul sot, sa le printeze si sa le anexeze la plangeri ce vor fi adresate sectiei de politie unde isi are domiciliul ex-sotul. Sectia de politie-prin serviciul -ordine publica poate sa i-a masuri de sanctionare pe Legea 61/1991 sau sa formulezi o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de denuntare calomnioasa, prin care sa arati ca esti hartuita de sot prin diferite metode,pe care sa le arati, si sa sustii ca ti-a formulat 2 plangeri penale - daca reclama ca ai savarsit fapte penale- plangeri care aupa cum arati au fost neintemeiate- .
Cea mai buna cale de aparare este atacul.
Formuleaza-i cateva plangeri,ori de cate ori iti adreseaza injurii sau jigniri, si ai sa vezi ca rezultatul nu se va lasa neasteptat!
Iti doresc succes!
Iti recomand sa-ti cauti un avocat sa-ti redacteze plangerile, atat intemeiate in drept, cat si in fapt.

anneMary

Post by anneMary » 23 Jul 2008, 19:05

multumesc frunos pt raspuns. Am sa il transmit . Am sfatuit-o si eu sa pastreze tot ce primeste de la el, dar ea se gandeste ca fiind in format electronic nu ar avea valoare probatorie (sper ca nu am spus o prostie). Politistii de la sectia pe care o "frecventeaza", o inteleg, recunosc faptul ca el e debil mintal, dar ridica din umeri cand vine vorba sa o ajute intr-un fel. I-au spus doar ca atata timp cat nu o lovesc, nu au ce sa-i faca. Mai nou vrea sa o dea in judecata pentru furtul unor monezi "cu valoare sentimentala" (asa a scris in plangere) pe care cere o despagubire de 300 milioane lei vechi. Bineinteles ca prietena mea nu stie despre ce monezi este vorba.
De 2 ani se chinuie asa cu el si nimeni nu o ajuta nici cu un sfat.

luc4s

Post by luc4s » 23 Jul 2008, 19:56

Bine ca nu e violent.
Daca venea si o lovea, mai mult de o amenda de la procuror(in caz ca facea plangere pt lovire) nu lua.
Nu am auzit sa se trimita in judecata pt ca i-a tras 2 palme pe strada.
Si in plus trebuie probata fapta(nu ajunge doar cuvantul ei), ar trebui sa fie martori in momentul cand o loveste.
Cat priveste mailurile nu strica sa le pastreze, dar dupa mine valoarea lor dpdv juridic e putin mai mare decat 0.
Asa ca spune-i sa incerce sa-l ignore si sa fie multumita ca nu e violent.
Sper ca nu esti fostul sot si vrei sa afli daca poti fi pedepsit(si ti-am dat idei)
:fluierat:

anneMary

Post by anneMary » 24 Jul 2008, 10:28

"Sper ca nu esti fostul sot si vrei sa afli daca poti fi pedepsit(si ti-am dat idei) "
:-D
Nu sunt fostul sot. Sunt prietena ei din liceu. Ma enerveaza faptul ca nu se poate face nimic. Il ignora de 2 ani; zice ca o sa se potoleasca; dar nu da semne sa se linisteasca.
Am fost amandoua la parintii lui si i-am aratat mail-urile si le-am povestit ce ii face.... nu ii intereseaza, au zis ca nu se baga;
O urmareste, stie cand iese, cu cine iese etc. Ii urmareste noul prieten, ii trimite lui scrisori scrise la calculator (si nu o lauda) pe care i le lasa in posta; s-a interesat cine este, unde lucreaza; a spus ca o sa se duca si la el la munca sa le spuna colegilor lui ca umbla cu o femeie maritata si ...... cate si mai cate.
Ironia sortii este ca el se lauda ca are o noua prietena cu care vrea sa se insoare :x . O sa puneti acum o intrebare logica: de ce nu o lasa in pace. Raspunsul meu este ca nu e zdravan la cap si nimic mai mult.
Si totusi nu poate sa-l dea in judecata pentru toate porcariile pe care le face pentru ca nu e incrimana o fapta de genul asta. El o plimba prin tribunale si pe la politie iar ea nu poate sa faca nimic impotriva lui.

Post Reply