Calomnie extrem de grava

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
spytech

Calomnie extrem de grava

Post by spytech » 12 Jul 2008, 13:51

Insulta si calomnia mai exista in codul penal?
Am o problema cu o persoana care si-a permis sa afirme grozavia ca as avea eu o "relatie" cu mama mea,insulta care mi se pare de o gravitate iesita din comun si vreau sa plateasca pentru asta!
Daca ii fac o plangere penala,de ce dovezi am nevoie?(insulta s-a produs verbal )Martori?.Am sanse sa se procopseasca macar cu o amenda penala nenorocitul cu imaginatia bolnava?

elisav

Post by elisav » 13 Jul 2008, 18:37

sunt infractiuni abrogate, incearca in civil

bobocel

Post by bobocel » 13 Jul 2008, 18:53

elisav wrote:sunt infractiuni abrogate
esti sigura ?

elisav

Post by elisav » 16 Jul 2008, 18:04

vezi discutiile mai vechi pe aceasta tema

mariusms

Post by mariusms » 16 Jul 2008, 19:01

Asa este, daca ne raportam la sintagma "mai vechi". Dar acum nu mai sunt abrogate. Bobocel a zis bine.

klaus18

Post by klaus18 » 18 Jul 2008, 12:42

Art. 205, 206 şi 207 au fost abrogate prin art. I, pct. 56 din Legea nr. 278/2006, însă acest pct. 56 a fost declarat neconstituţional prin Decizia nr. 62/2007 a Curţii Constituţionale.

Calomnia

Art. 206. - Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public, se pedepseşte cu amendă de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Având în vedere că "acuzaţia" se referă la conţinutul infracţiunii de incest, prevăzută şi pedepsită de art. 203 Cod Penal şi, având în vedere că fapta te expune "dispreţului public", dacă ai 2-3 martori şi multă răbdare, îţi doresc să ţi se ofere maximum de 13.000 RON. :)

Post Reply