Speta Succesiune

Familiei
Post Reply
mirabela

Speta Succesiune

Post by mirabela » 07 Jul 2008, 13:52

Buna, am si eu urmatoarea speta si as vrea sa aflu parerea mai multor persoane cu privire la ea.

X si Y au o singura fata Z, casatorita si cu 2 copii. Z moare. Dupa 6 luni inceteaza din viata si tatal ei. In casa ramane mama lui Z cu ginerele si copii. Dupa cativa ani, ginerele isi aduce acasa concubina si se isca un scandal in urma caruia socra este data afara din casa.
Nici dupa moartea lui Z si nici dupa moartea lui Y nu s-a dezbatut vreo succesiune. In momentul de fata copii lui Z sunt majori.
Intrebarea mea este urmatoare: are ginerele vreun drept asupra apartamentului ? Se poate formula o actiune in evacuare a ginerelui?

Multumesc si o zi buna la toata lumea.

krisstina

Post by krisstina » 07 Jul 2008, 16:05

Nu ne-ai spus cine era proprietarul casei.

mirabela

Post by mirabela » 07 Jul 2008, 16:41

Parintii lui Z erau proprietari.

krisstina

Post by krisstina » 07 Jul 2008, 17:02

Ginerele nu are niciun drept de proprietate asupra apartamentului si se poate formula o actiune in evacuare impotriva lui.

mirabela

Post by mirabela » 07 Jul 2008, 21:43

krisstina wrote:Ginerele nu are niciun drept de proprietate asupra apartamentului si se poate formula o actiune in evacuare impotriva lui.
Krisstina, iti multumesc pentru raspuns, insa imi poti spune care este rationamentul tau.
Din punctul meu de vedere, singurii care au un drept asupra acelui apartament sunt nepotii lui X. Daca Z ar fi decedat dupa tatal sau, atunci sotul supravietuitor ar fi avut un drept asupra cotei parti ce i-ar fi revenit sotiei in urma dezbaterii succesiunii dupa tata.
In conditiile acestei spete, cel putin din punctul meu de vedere nu putem vorbi de existenta vreunui drept al sotului supravietuior(ginerelui) asupra apartamentului.

Merci

krisstina

Post by krisstina » 08 Jul 2008, 07:41

Exact.
Ginerele a mostenit doar pe Z, care nu avea casa in patrimoniu la momentul deschiderii succesiunii sale.
Cand a murit tatal lui Z, au mostenit casa sotia acestuia si cei 2 fii ai lui Z.

mirabela

Post by mirabela » 08 Jul 2008, 10:20

Iti multumesc,
Acum urmeaza demararea unei actiuni in evacuare.

O zi buna.
:cafea:

Post Reply