in materie comerciala, intr-o cauza avand ca obiect somatie de plata, s-a cerut si s-a acordat de catre judecator, amanarea pronuntarii cu 7 zile, pentru ca partile sa depuna concluzii scrise. Numai ca judecatorul " a uitat" si se pronunta, respingand cererea de emietere a somatiei de plata. Impotriva acestei sentinte irevocabile, pot sa declar recurs, si sa solicit casare cu rejudecare, pe motiv ca nu a respectat dreptul la aparare al partilor?
Va multumesc
este admisibil recursul?
din cate am inteles, la ultimul termen de judecata s-a dispus amanarea pronuntarii, insa instanta s-a pronuntat chiar la acel termen. verifica dosarul sa vezi daca s-a consemnat amanarea de pronuntare in incheiere.
in contextul asta, cred ca singura ta varianta este contestatia in anulare (art.317 alin. 1 punct 1 cod procedura civila):
ART. 317
(1) Hotărârile irevocabile pot fi atacate cu contestaţie în anulare, pentru motivele arătate mai jos, numai dacă aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:*)
1. când procedura de chemare a partii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;
in contextul asta, cred ca singura ta varianta este contestatia in anulare (art.317 alin. 1 punct 1 cod procedura civila):
ART. 317
(1) Hotărârile irevocabile pot fi atacate cu contestaţie în anulare, pentru motivele arătate mai jos, numai dacă aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:*)
1. când procedura de chemare a partii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;