Bunica mea a pierdut un proces la judecatorie in legatura cu o casa. Desi reclamantii nu au avut nici calitate procesuala activa . Nu au nici un singur act care sa dovedeasca ca ei ar avea un drept asupra imobilului respectiv, iar bunica mea are testament lasat pe acel imobil.
Desi judecatorul a acceptat exceptia ridicata a lipsei calitatii procesuale a reclamantilor, si in proces nu s-a mai discutat altceva, in sentinta vine si zice ca respinge aceasta exceptie si le da castig de cauza reclamantilor.
Tin sa precizez ca reclamantii nu s-au prezentat in proces,nu au depus nici o precizare ca procesul sa se judece in lipsa lor, nu au raspuns la intampinare, nu au raspuns nici cand li s-a pus in vedere sa-si faca dovada calitatii procesuale active, si nu au mai depus nici un act la dosar.E stupid! Nu stiu cum s-a putut da o asa sentinta.
Are la dispozitie 10 zile in care poate face apel.
INTREBAREA ar fi: Unde sa depuna cererea de apel? La judecatorie iar dansii o sa-l inainteze instantelor competente?
INTREBARE ?
Obiectul a fost actiune in constatare.
Reclamantii au cerut sa se revoce partial testamentul. Defunctul a lasat 2 case. Una reclamantilor si una bunicii. Deci sa se revoce doar partea care s-ar cuvenii bunicii.
Cum a acceptat judecatorul exceptia?
Pai de la prima infatisare cand s-a ridicat aceasta exceptie, si fiindca nu exista nici un act din partea reclamantilor care sa sustina actiunea s-a dispus prin incheierile de sedinta ca reclamantii sa-si demonstreze calitatea in proces.
Nu mai conteaza instanta!
Nu stiam daca se depune la instanta care a dat sentinta. Unii imi spuneau sa merg la tribunal sa depun cererea de apel altii la judecatorie.
Iti multumesc ca m-ai lamurit. :)
Reclamantii au cerut sa se revoce partial testamentul. Defunctul a lasat 2 case. Una reclamantilor si una bunicii. Deci sa se revoce doar partea care s-ar cuvenii bunicii.
Cum a acceptat judecatorul exceptia?
Pai de la prima infatisare cand s-a ridicat aceasta exceptie, si fiindca nu exista nici un act din partea reclamantilor care sa sustina actiunea s-a dispus prin incheierile de sedinta ca reclamantii sa-si demonstreze calitatea in proces.
Nu mai conteaza instanta!
Nu stiam daca se depune la instanta care a dat sentinta. Unii imi spuneau sa merg la tribunal sa depun cererea de apel altii la judecatorie.
Iti multumesc ca m-ai lamurit. :)
Eta draga, angajeaza-ti un avocat care sa te reprezinte! Ca sincer in asa ceva (civil) sa te judeci singur e sinucidere curata. De altfel - ai vazut rezultatul...
Si ai grija ca desi s-ar putea sa scrie in sentinta apel, exista posibilitatea ca apelul sa fie recurs, si recursul trebuie motivat in fapt si in drept in 15 zile de la comunicare... Si, cu tot respectul, nu stiu eu cat de bine stii tu sau bunica sa motivati recursul/apelul...
Cand ti-e rau - te duci la doctor, cand se strica masina - o duci la mecanic - cand ai proces - NU te judeci singur.
Si ai grija ca desi s-ar putea sa scrie in sentinta apel, exista posibilitatea ca apelul sa fie recurs, si recursul trebuie motivat in fapt si in drept in 15 zile de la comunicare... Si, cu tot respectul, nu stiu eu cat de bine stii tu sau bunica sa motivati recursul/apelul...
Cand ti-e rau - te duci la doctor, cand se strica masina - o duci la mecanic - cand ai proces - NU te judeci singur.
Alinutzza bunica a avut un avocat in acest proces de care vorbesc. Iar eu vorbesc de apel. Si in minuta scrie de apel nu de recurs. Si intrebarea mea a fost daca se depune la judecatorie pt. a sti pe unde sa cautam avocat. La judecatoria respectiva sau la tribunal.
Si crede-ma nu ne-am judecat singuri ! Daca era asa castigam procesu. NU

Si crede-ma nu ne-am judecat singuri ! Daca era asa castigam procesu. NU