anulare cec
anulare cec
In aprilie s-a emis o fila CEC pentru a achita o factura. Societatea X careia i s-a dat fila CEC a trimis-o prin posta altei societati Y fata de care era debitoare. Fila CEC nu a mai ajuns la destinatie. Am trimis adrese catre societatea X pentru a ne comunica ce s-a intamplat cu fila CEC respectiva, care nu s-a incasat nici pana azi, dar nu am primit nici un raspuns. Singura solutie pe care o vad eu este sa anulez fila CEC respectiva. Ce trebuie sa fac pentru aceasta? Dupa cum prevede legea cecului modificata, ar trebui sa ma adresez instantei cu actiune in anulare. Care este instanta competenta in acest caz? Judecatoria de la locul platii? Exista si o alta modalitate de anulare, fara instanta?Multumesc.
Re: anulare cec
Salut , pentru anularea filei CEC conform art.67 din Legea CEC-ului 59/1934 este foarte bine reglementat trebuie sa innaintezi o cerere de anulare la Presedintele Tribunalului Comercial de la locul platii si astfel Presedintele va da o Ordonanta de anulare si publicarea ei in Monitorul Oficial pe cheltuiala petitionarului in timp de 15 zile dupa care autorizeaza plata ordonantei si asa se poate reconstitui titlul executoriu in Romania.Studiaza Legea CEC-ului , a , si vezi ca merge pe Ordonanta Presedintiala conform art.581 C.p.c. ptr ca e o cauza urgenta si vremelnica te pot ajuta cu un model de cerere Salut !mail chimardan@gmail.com
Re: anulare cec
@chimardan mai sunt pe undeva tribunale comerciale? ca gurile rele zic ca a intrat in vigoare un nou cod civil sau ceva de genu'.. si cica e de prin anu' trecut chiar..
in alta ordine de idei am sa merg sa-mi iau urgent ochelari, ca nu vad vremelnicia de nici o culoare prin zona! cum dreak sa vie vremelnica anuarea unei file CEC?!?!?!? pana cand?!?!?
PS: la asa ceva primeam un RTFB!!!!
@gabys, mie imi miroase a penal aici.. iti sugerez ca in paralel cu actiunea de anulare a fiei CEC sa bagi si o mica plangere penala, sa se verifice si daca nu cumva acea fila CEC sa fie incasata de mult.. in general la posta nu prea dispar file CEC..
in alta ordine de idei am sa merg sa-mi iau urgent ochelari, ca nu vad vremelnicia de nici o culoare prin zona! cum dreak sa vie vremelnica anuarea unei file CEC?!?!?!? pana cand?!?!?
PS: la asa ceva primeam un RTFB!!!!
@gabys, mie imi miroase a penal aici.. iti sugerez ca in paralel cu actiunea de anulare a fiei CEC sa bagi si o mica plangere penala, sa se verifice si daca nu cumva acea fila CEC sa fie incasata de mult.. in general la posta nu prea dispar file CEC..