am o speta cam interesanta zic eu,ne apropiem de finele procesuluii.........care dureaza de foarte mult timp...........s-au adunat la probe de se mai faceau 10 dosare,si judecatoarea ridica exceptia prescriptiei.......la care eu fiind ferm convins ca este nevinovat....nu ma multumesc cu o clementa a legii,si pun concluzii de achitare si in subsidiar prescriptia.Ce credeti trebuie sa se pronunte mai intai pe vinovatie si dupa aceea pe exceptie sau invers.
Parerea mea este ca mai intai trebuie sa ii stabileasca vinovatia astfel incat prescriptia sa aibe obiect(raspunderea penala)........ce credeti?
sa se pronunte pe achitare si dupa aceea prescriptia?
Daca a intervenit prescriptia instanta este obligata sa o puna in discutie, pentru ca actiunea penala nu mai poate fi exercitata.
Dar ai la dispozitie art. 13 C.p.p., care iti permite sa ceri continuarea procesului.
Daca in urma continuarii procesului nu se dovedeste vinovatia, se pronunta achitarea. Daca inculpatul se dovedeste a fi vinovat, se pronunta incetarea procesului penal.
In speta ta inteleg ca nu s-au pus concluzii pe fond, ci pe exceptie. Nu stiu daca poate sa pronunte achitarea pe exceptie
Dar ai la dispozitie art. 13 C.p.p., care iti permite sa ceri continuarea procesului.
Daca in urma continuarii procesului nu se dovedeste vinovatia, se pronunta achitarea. Daca inculpatul se dovedeste a fi vinovat, se pronunta incetarea procesului penal.
In speta ta inteleg ca nu s-au pus concluzii pe fond, ci pe exceptie. Nu stiu daca poate sa pronunte achitarea pe exceptie

domnisoara avocat trebuie achitata pentru daune impotriva persoanei care a facut acuzatia nefondata sau pentru daune impotriva statului pentru eventuala perioada cat a fost arestat preventiv omul achitat.consultatia wrote:Prescriptia este o cauza care inlatura raspunderea pentru fapta savarsita, atunci de ce mai trebuie achitata persoana, daca oricum raspunderea ei, s-a prescris?
Dar asa i cu unii n-ai cu cine domle, ei doar vor bani multi