am urm. situatie :
in 2007 x primeste acasa o instiintare de plata de la finante insotita de o copie a procesului-verbal de contraventie intocmit in anul 2005 ;
x face plangere in termen de 15 zile de la primirea instiintarii ;
nu se prezinta la termen, instanta invoca exceptia tardivitatii existand dovezi in sensul ca procesul-verbal a fost comunicat prin scrisoare recomandata in anul 2005, ca petenta nu a fost gasita acasa lasandu-i-se in posta un aviz si ca este vina ei ca nu s-a prezentat la oficiu postal sa ridice recomandata .
daca fac recurs si dovedesc ca in acea perioada (2005) petenta avea flotant in alta localitate am vreo sansa ?
in situatia aceasta, ar trebui sa cer si repunerea in termen; o fac prin cererea de recurs sau o fac la instanta de fond in cazul in care imi admite recursul si trimite spre rejudecare
ce parere aveti ?
plangere contraventionala tardiv introdusa
mai simplu contestatie la executare
art. 14 parca din oug 2/2001 necomunicarea in temen de 1 luna atrage prescriptia. Chiar daca te repune in termen la contestatie nu castigi nimic daca nu exista motive de nulitate ale procesului verbal. Faza naspa la contestatie e taxa de timbru care e pana la 194 de lei, dar poti sa incerci mare cu degetu bagi 10-20 de lei si vezi daca mai cere lumea