suspendarea executarii

Discutii privind procedura civila
Post Reply
croc

suspendarea executarii

Post by croc » 17 Nov 2004, 08:50

atat in cod cat si in curs se vorbeste despre suspendarea executarii in calea de atac a recursului; din pacate insa, de data asta, ciobanu decat reproduce norma din cod; suspendarea se poate cere pentru motive temeinice si este o masura exceptionala si se depune cautiune si atat;
puteti sa-mi dati exemple de astfel de motive?
in concet eu m-am hotarat sa cer suspendarea executarii in litigiul acela de munca, da nu stiu ce este/nu motiv temeinic.
ciobanu zice ca daca exista premisa sa se creeze o vatamare prin imposibilitatea intoarcerii executarii; la mine exista pentru ca suma este mare, iar angajatul este insolvabil oricum :lol: , dan o fi asta motiv temeinic pentru onor instanta de recurs???
si site-ul ala al csj nu merge deloc :evil:

norocel

Post by norocel » 17 Nov 2004, 09:25

Temeinicia motivului se dovedeste de cel care cere suspendarea si este o situatie de fapt care va ramane la apecierea instantei.
In cazul tau, daca ceri suspendarea o poti incerca prima data pe ordonanta presedintiala sa vezi daca tine.
Cred ca in recurs ai avut si un capat de cerere prin care ai cerut suspendarea executarii. Daca nu l-ai avut este posibil sa-ti respinga suspendarea pe calea ordonantei presedintiale.

croc

Post by croc » 17 Nov 2004, 10:23

pai acum sunt in termenul de recurs;
de abia s-a termnat fondul;
ok cu situatia de fapt; am inteles;

Post Reply