lovituri

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
ursu_ro_2005

lovituri

Post by ursu_ro_2005 » 20 May 2008, 19:52

X merge intr-un bar,in stare de ebrietate...Y(body-guardul barului) nu il lasa sa intre...X pleaca fara a insista...la plecare X sparge un geam,alunecand...Y iese dupa X si il loveste fara nici o ezitare de X ajunge sa primeasca vreo 8-9 zile de spitalizare,datorita loviturilor din zona capului...Care e pedeapsa pe care poate sa o primeasca Y...si are sanse X sa castige procesul?

krisstina

Post by krisstina » 21 May 2008, 05:31

Pedeapsa este de 3 luni la 2 ani sau amenda.

Plangerea prealabila trebuie depusa in termen de 2 luni de cand X a fost lovit.

arian

Post by arian » 21 May 2008, 08:19

oare nu e purtare abuziva? 250 cu 258? :grin:
daca am inteles corect, Y e bodyguardul barului si nu l-a batut in concediu.
cu pedeapsa nu stiu ... ar merge si un 18.1
nr. relativ mic de zile de ingrijiri medicale, faptul ca Y a actionat la limita provocarii, ca solutia de a interzice accesul in bar a persoanei aflata in stare de ebrietate a fost una corecta, comportamentul agresiv al victimei, etc. se poate motiva, zic eu :cafea:

ramane valabila observatia cu plangerea prealabila, in lumina modificarii art.258 prin Legea58/2008.

ursu_ro_2005

Post by ursu_ro_2005 » 21 May 2008, 08:39

Deci sa inteleg ca X are sanse sa castige procesul....

arian

Post by arian » 21 May 2008, 08:52

discutabil.
dupa cum spuneam, nu cred ca Y o sa fie trimis in judecata. cel mai probabil procurorul o sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala si o sa-i aplice o amenda. pe de alta parte, cum nu sunt procurorul respectiv si nici nu am vazut dosarul, nu pot decat sa aproximez asa ca nu lua chiar de bun tot ce scriu aici.
"castigarea" unui proces depinde in cele mai multe din cazuri :mrgreen: de probele administrate. cum ai omis sa ne zici ce probe sunt in dosar, n-as putea spune care ar fi solutia in cazul in care se ajunge in instanta.

mariusms

Post by mariusms » 21 May 2008, 11:12

Poate să nu fie pericol social, poate să fie şi atenuanta provocării (cum bine a menţionat Arian), dar, din împrejurările faptei, poate să reiasă şi o răzbunare a lui bodymonky (deci circumstanţă agravantă).

paisie

Post by paisie » 21 May 2008, 14:54

procurorul va da cel mai probabil 18 1 cu amenda de rigoare bodyguardului, in schim lasand latura civila nerezolvata te poti indrepta in civil pentru despagubiri materiale+morale actiunea fiind scutita de plata taxei de timbru, asta fiind cel mai probabil interesul celui batut :-P

ursu_ro_2005

Post by ursu_ro_2005 » 21 May 2008, 14:59

care ar fi suma maxima pe care ar putea sa o ceara cel batut..avand in vedere cele prezentate la inceput...

cyclop

Post by cyclop » 21 May 2008, 16:20

Sarirati toti cu b>1, il descurajarati...:grin:
Mergi domne la politie, fa plangere si vezi ce iese.

rhinox

lovit la locul de munca

Post by rhinox » 19 Jun 2008, 01:09

buna,

as vrea sa stiu si eu ce poti face in cazul in care te loveste seful la locul de munca, ai martori & chiar si o inregistrare video cu momentul agresarii (un pumn in piept).

se pot face ceva demersuri daca de la medicina legala ti se spune ca nu e nevoie de spitalizare, nu s-a lasat nici cu vanatae (+ la medic a fost dupa 2 zile).

. . . mie totusi mi se pare grav sa-si permina o tentativa de sef sa loveasca un angajat. javascript:emoticon(n:-?n)
nu

+ "boss" mai are la activ ceva plangeri ca a mai lovit angajatii in incinta locului de munca, plangeri care s-au oprit la urmatorul lui sef (in ordine ierarhica), care din cate vad eu nu a luat nici o masura.

daca nu se pot lua masuri asupra astfelor fapte, nu vad alta solutie decat sa recurg si eu la legea junglei si sa ii dau in cap.

merci mult. javascript:emoticon(n:roll:n)
Rolling Eyes

alma_ama

Post by alma_ama » 20 Jun 2008, 19:24

ai putea chema 2 bucati matahale de prieteni cu 2+1 bucati bate baseball si l-ai putea invata sa se poarte cuviincios si respectuos cu angajatii.
vorba aia: ce-i in mana nu-i minciuna. :grin:

jojo

Post by jojo » 20 Jun 2008, 19:58

:-D :-D

Cu precizarea, ca bata s-o indreptati in moalele capului sau atingeti-l definitiv la inima, altminteri, am io o presimtire, ca-l veti despagubi!

rhinox

Post by rhinox » 21 Jun 2008, 08:04

aham, deci cu tot cu inregistarile in care se vede clar ca m-a agresat . . . eu legal nu am ce-i face?!

" :aplauze: "

cyclop

Post by cyclop » 21 Jun 2008, 09:10

Te-ar ajuta cu ceva daca omun ar fi obligat sa plateasca o amenda, chiar si penala? Pt. ca asta e cam maximul pe care l-ai putea obtine...Si pt. asta sunt sanse foarte mici.

Post Reply