Salutare tuturor,
V-as fi recunoscator daca ati putea sa-mi dati cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea speta: Acum o luna am cumparat o garsoniera precizand in contract ca predarea imobilului sa se faca la o data anume. De asemenea in contractul de vanzare-cumparare se stipuleaza ca
"Transmiterea proprietatii are loc azi, data autentificarii prezentului contract de vanzare-cumparare, iar eliberarea apartamentului se va face pana la data de .... 2008, fara nici o alta formalitate. In caz de neeliberare a apartamentului la termenul stabilit mai sus de parti, prezentul inscris constituie titlu executoriu servind la evacuarea vanzatorului."
Pot initia procedura de evacuare doar cu ajutrul organelor de politie? Este necesara si prezenta unui executor judecatoresc?
Va multumesc pentru timpul vostru![/b]
Evacuare Fost Proprietar
Actele autentice reprezinta titlu executoriu doar in ceea ce priveste creantele certe, lichide si exigibile.
Deci, in baza acelei clauze din contract, executorul judecatoresc nu poate proceda la evacuare. Cu atat mai putin politia, care nu are nici o competenta in acest sens.
Singura posibilitate este obtinerea pe cale judecatoreasca, in baza acelui contract, a unui titlu executoriu.
Deci, in baza acelei clauze din contract, executorul judecatoresc nu poate proceda la evacuare. Cu atat mai putin politia, care nu are nici o competenta in acest sens.
Singura posibilitate este obtinerea pe cale judecatoreasca, in baza acelui contract, a unui titlu executoriu.
Evacuarea se face in baza unei hotarari judecatoresti. Nici politia si nici execturul judecatoresc nu te pot ajuta daca nu ai un titlu executoriu, respectiv o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus evacuarea sau predarea imobilului. Incearca si cu o notificare prin executor judecatoresc, poate asa se sperie si nu mai ajungi sa ceri evacuarea in instanta! 

Conform art.66 din Legea nr.36/12.05.1995, a notarilor publici si a activitatii notariale si deoarece este o suma lichida, certa si exigibila deja ai titlul executoriu.Nu mai trebuie decit sa mergi la un executor si cu el sa te duci la fostul proprietar.
Eu cred ca e de ajuns, nu mai e nevoie de nimic altceva.
Bafta multa
Eu cred ca e de ajuns, nu mai e nevoie de nimic altceva.
Bafta multa