buna! intrebare intrebatoare...
am un debitor (500.000 lei) si am introdus la tribunal o somatie de plata, ca apoi sa procedez la executarea silita. datoria mi-a fost confirmata prin pv de conciliere, deci nu sunt sanse sa pierd. dupa momentul in care eu am introdus cererea si pana la primul termen, la tribunal s-a pronuntat, in alt dosar, intrarea in faliment a debitorului meu. spuneti-mi si mie, care e situatia mea acum? intrarea in faliment s-a facut din greseala, ma rog, din neglijenta... datoria era achitatata, dar creditoarea a omis sa comunice si instantei acest aspect, iar debitoarea nu avea cunostinta de proces (citarea s-a facut prin afisare). instanta s-a pronuntat, s-a numit lichidatorul, si, dupa o saptamana de la pronuntarea hotararii de intrare in faliment, creditoarea a binevoit sa aduca la cunostinta instantei faptul ca s-a platit datoria si nu mai are nicio pretentie.
care e situatia mea acum? debitoarea a depus documentatia pt un credit la banca ca sa-mi poata plati datoria. daca banca ii aproba creditul, mai poate face plati? sau trebuie sa astept sa faca debitoarea mea recurs, sa demonstreze ca nu e in faliment si apoi sa astept sa-mi faca plata? ce se intampla daca nu invederez instantei ca debitoarea e in faliment? hotararea pe care o s-o pronunte are vreo valoare?
va multumesc anticipat,
k.
faliment vs. somatie de plata
avand in vedere faptul ca s-a deschis procedura insolventei, plati nu se pot face decat in cazuri exceptionale( acele plati curente efectuate cu aprobarea si sub supravegherea adm. jud.). Alte plati pentru creante nascutedinainte de deschiderea procedurii nu se pot face.
In recurs daca debitoarea dovedeste ca dispune de lichiditati cu care sa acopere creanta respectiva are sanse sa castige recursul... daca nu are lichiditati e in insolventa
SUCCESURI
In recurs daca debitoarea dovedeste ca dispune de lichiditati cu care sa acopere creanta respectiva are sanse sa castige recursul... daca nu are lichiditati e in insolventa

SUCCESURI