ce sa fac ???

Discutii privind procedura penala
Post Reply
tantza

ce sa fac ???

Post by tantza » 18 Apr 2008, 18:41

am urmatoarea situatie :
prin hot instantei de fond, x este achitat pe art. 10.b.1.( instanta a retinut ca x a savarssit fapta cu vinovatie insa fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni)
in fond am sustinut dintodeauna achitare insa pe alt temei ( fapta nu a fost savarsita de inculpat )
procurorul face apel impotriva lui x (sunt mai multi inculpati, doar x a fost achitat)
motivele de apel ale procurorului sunt netemeinicia masurii administrative
am inteles ca la aceste motive trebuie sa fac note scrise; initial am avut tendinta de a solicita respingerea apelului si mentinerea hotararii instantei de fond, argumentand in sensul legalitatii si temeiniciei acestei hotarari ; acest lucru vine in contradictie cu apararile din fond, dar m-am gandit ca nu conteaza care e motivul achitarii, important e sa fie achitat.

insa, mi s-a spus sa fac note scrise in care sa sustin in continuare apararile din fata instantei de fond si sa solicit achitarea - x nu a savarsit fapta fiindca instanta va rejudeca intreaga cauza si nu doar motivele procurorului si ca instanta poate sa retina achitarea mea pe alt motiv chiar daca nu am facut apel

nu am experienta in penal;ce strategie trebuie sa adopt ? ; de asemenea este obligatoriu depunerea acestor note scrise la motivele de apel?

Post Reply