Ce inseamna comunicarea?
Ce inseamna comunicarea?
Pentru a renunta la a fi mandatar intr-un proces, decizia de renuntare si termenul de judecata trebuie comunicate instantei si mandantului. Dar ce inseamna aceasta comunicare? Care sunt caile recunoscute de instanta de comunicare? Este recunoscut emailul?
Re: Ce inseamna comunicarea?
In general, orice comunicare facuta instantei este valabila daca o faci intr-o modalitate care confirma transmiterea si primirea textului.splint wrote:Pentru a renunta la a fi mandatar intr-un proces, decizia de renuntare si termenul de judecata trebuie comunicate instantei si mandantului. Dar ce inseamna aceasta comunicare? Care sunt caile recunoscute de instanta de comunicare? Este recunoscut emailul?
Fiind voba despre renuntarea la caliatea de mandatar, cred ca trebuie depus totusi la dosar inscrisul original, cu semnatura (pentru eventualiatea in care mandantul nu se prezinta la termen).
sunt de aceeasi parere cu ELIS.
Cred ca afara de comunicarea facuta instantei (pe care o poti face prin orice mijloc de comunicare care confirma transmiterea si primirea textului, deci inclusiv prin fax, telegrama, etc) mai trebuie sa faci si dovada ca ai comunicat mandatului renuntarea la mandat.
as adauga eu, de la mine, ca mandantului trebuie sa-i comunici renuntarea in timp util pentru ca acesta sa poata lua o decizie in ce priveste reprezentarea (sau prezenta) sa in cauza, cerinta care tine insa mai mult de bun simt decat de regulile procedurale.
Cred ca afara de comunicarea facuta instantei (pe care o poti face prin orice mijloc de comunicare care confirma transmiterea si primirea textului, deci inclusiv prin fax, telegrama, etc) mai trebuie sa faci si dovada ca ai comunicat mandatului renuntarea la mandat.
as adauga eu, de la mine, ca mandantului trebuie sa-i comunici renuntarea in timp util pentru ca acesta sa poata lua o decizie in ce priveste reprezentarea (sau prezenta) sa in cauza, cerinta care tine insa mai mult de bun simt decat de regulile procedurale.