Ce inseamna comunicarea?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
splint

Ce inseamna comunicarea?

Post by splint » 14 Nov 2004, 20:05

Pentru a renunta la a fi mandatar intr-un proces, decizia de renuntare si termenul de judecata trebuie comunicate instantei si mandantului. Dar ce inseamna aceasta comunicare? Care sunt caile recunoscute de instanta de comunicare? Este recunoscut emailul?

wittmann

Post by wittmann » 14 Nov 2004, 20:10

Ramai la metoda traditionala a hartiei si creionului! Nu uita ca inca traim in urma cu 100 de ani, cu un sistem de drept vechi de 200.

splint

Post by splint » 14 Nov 2004, 20:16

Telegrama telefonica este recunoscuta?

wittmann

Post by wittmann » 14 Nov 2004, 20:20

Parerea mea este ca DA.

splint

Post by splint » 14 Nov 2004, 20:31

Ar fi normal, telegrama telefonica pana la urma tot de postas este adusa, dar foarte anormal este sa nu se accepte si metodele de comunicare moderne: fax, email...

wittmann

Post by wittmann » 14 Nov 2004, 20:35

Citeste din nou primul meu mesaj si nu ti se va parea asa anormal.

marriadellia

Post by marriadellia » 15 Nov 2004, 12:41

Din proprie experienta iti pot spune ca este acceptata prin fax, totul e sa ai grija sa fie lizibil ceea ce trimiti si sa faci referire la nr. dosarului cu pricina. Sa pastreyi confirmarea de primire.

elis

Re: Ce inseamna comunicarea?

Post by elis » 15 Nov 2004, 16:14

splint wrote:Pentru a renunta la a fi mandatar intr-un proces, decizia de renuntare si termenul de judecata trebuie comunicate instantei si mandantului. Dar ce inseamna aceasta comunicare? Care sunt caile recunoscute de instanta de comunicare? Este recunoscut emailul?
In general, orice comunicare facuta instantei este valabila daca o faci intr-o modalitate care confirma transmiterea si primirea textului.
Fiind voba despre renuntarea la caliatea de mandatar, cred ca trebuie depus totusi la dosar inscrisul original, cu semnatura (pentru eventualiatea in care mandantul nu se prezinta la termen).

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 15 Nov 2004, 16:26

sunt de aceeasi parere cu ELIS.
Cred ca afara de comunicarea facuta instantei (pe care o poti face prin orice mijloc de comunicare care confirma transmiterea si primirea textului, deci inclusiv prin fax, telegrama, etc) mai trebuie sa faci si dovada ca ai comunicat mandatului renuntarea la mandat.
as adauga eu, de la mine, ca mandantului trebuie sa-i comunici renuntarea in timp util pentru ca acesta sa poata lua o decizie in ce priveste reprezentarea (sau prezenta) sa in cauza, cerinta care tine insa mai mult de bun simt decat de regulile procedurale.

Post Reply