Am o plangere penala pe lovire depusa in anul 2003 la politie, deci pe legea veche, anterior modificarilor din 2006. Procesul nu s-a terminat inca (sunt la a 3-a rejudecare). Noul complet investit cu rejudecarea fondului ne-a pus in vedere ca la termenul viitor va pune in discutie necesitatea trimiterii la Parchet, avand in vedere nu stiu ce decizie a Curtii Constitutionale pronuntata asupra unor dispozitii tranzitorii ale Legii 356/2006. Aveti idee despre ce e vorba? Conform art. III alin. (3) din lege in cauzele in care s-a dispus rejudecarea, aceasta va fi facuta de instanta competenta potrivit prezentei legi.
Eu am gasit doar Decizia Curtii Constitutionale 610/2007 care are in vedere instantele militare, ceea ce nu e incident in speta.
Cum a fost practica la alte instante? S-a trimis la Parchet? Pe ce temei?
Plangere pe lovire pe legea veche - trimitere la Parchet
Re: Plangere pe lovire pe legea veche - trimitere la Parchet
TEMEI: art. III alin. (3) din lege;
Practica: unitara.
Vezi si Dec. C.C. nr. 304, 659, 670, 794 si 819/2007.
Re: Plangere pe lovire pe legea veche - trimitere la Parchet
Nu am din pacate decizile CC de care ai facut vorbire, le-am gasit, dar nu si cu textul aferent, pe cdep.ro Sa inteleg ca in conf. cu prev art. III alin. (3) prin instanta competenta s-ar intelege Parchetul de pe langa instanta de la locul savarsirii faptei? Termenul de Parchet imi pare incompatibil cu cel de "instanta".lefterel wrote:TEMEI: art. III alin. (3) din lege;