Talhari ! Dar se poate renunta la proces ?
Talhari ! Dar se poate renunta la proces ?
Ajutooor !Nu am timp de procese .Fiica mea in varsta de 15 ani (acum) , a fost jefuita de un drogat acum 3 ani.Avea un lantisor de aur de 5-6 grame +cruciulita inca 1 gram si mergand pe strada cu o prietena acesta ia smuls lantisorul de la gat.a venit politia a facut reconstituirea a filmat .... in locul unde s a intamplat fapta.Apoi..a fost chemata la politie sa faca portretul robot atat ea cat si prietena insotite ambele de noi parintii.ei...si dupa trei ani cand noi am dat uitarii intamplarea asta ne trezim cu citatie atat noi cat si prietena ficei noastre.Ce sa fac sa iesim din treaba asta ca si asa avem vietile complicate.Asta ne mai lipsea sa ramanem fara servici ca sa mergem la proces.nici unul din noi nu si permite asta. Va rog mult am nevoie de un sfat ! Mii de multumiri..
Va cheama sa va intrebe daca aveti pretentii de la talhar.Asta presupune o singura vizita la Tribunal,daca nu formulati nici o pretentie materiala.
Daca cereti contravaloarea lantisorului sau daune morale (pentru sperietura) vor fi necesare mai multe vizite,pentru a dovedi pretentiile.
Deci,daca nu vreti nimic,scapati dintr-o data.
Daca vreti ceva,nu e necesar sa va prezentati la fiecare termen,puteti angaja un avocat.
Daca cereti contravaloarea lantisorului sau daune morale (pentru sperietura) vor fi necesare mai multe vizite,pentru a dovedi pretentiile.
Deci,daca nu vreti nimic,scapati dintr-o data.
Daca vreti ceva,nu e necesar sa va prezentati la fiecare termen,puteti angaja un avocat.
Vezi ce scrie pe citatia fetei,adica in ce calitate e chemata.Daca e "parte vatamata" (ca martor nu cred ca poate fi),ai posibilitatea sa depui la registratura Tribunalului ,la nr. de dosar de pe citatie,o hartie prin care sa arate fata (daca e majora) sau voi,in numele ei,ca nu aveti nici o pretentie de la inculpat.
Citatii tot o sa mai primiti si dupa aceea,ca asa e procedura,dar nu e obligatorie prezenta.
Prietena fetei insa,fiind - cred - martor,e obligata sa se duca.Nu va fi necesar sa se mai prezinte si alta data ,decat daca nu poate fi audiata din motive procedurale la termenul pentru care e chemata.
Citatii tot o sa mai primiti si dupa aceea,ca asa e procedura,dar nu e obligatorie prezenta.
Prietena fetei insa,fiind - cred - martor,e obligata sa se duca.Nu va fi necesar sa se mai prezinte si alta data ,decat daca nu poate fi audiata din motive procedurale la termenul pentru care e chemata.
M-am referit la motivarea data de instanta pentru a-ti justifica absenta de la serviciu, fiindca spuneai ca ti-e teama sa ti-l pierzi din cauza judecatii.dn_ghrgh wrote:multumesc tuturor dar ..Jojo ,explica te rog cum e cu "motivare".Stii,
In rest, nu are sens sa repet, faci cum ti-au spus antescriitorii mei.