admitere fara vechime ? fara concurs?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
MataHari

admitere fara vechime ? fara concurs?

Post by MataHari » 11 Mar 2008, 18:09

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis ca este necesara propunerea unor solutii legislative astfel incat posturile de magistrati vacante din sistemul judiciar sa fie ocupate fara concurs si fara a se impune conditia vechimii de cinci ani specificata in actualul regulament.

kinga

Post by kinga » 11 Mar 2008, 18:22

nu comentez..
am postat la probabilitate 0% :-D :-D :-D :-D

MataHari

Post by MataHari » 11 Mar 2008, 18:30

Scuze Kinga, nu citisem topicul. Si m-am repetat.

kinga

Post by kinga » 11 Mar 2008, 19:17

scuze pentru ce????

:floare: :floare: :floare:

sa comenteze aspirantii.... :razz: :razz: :razz:

adina

Post by adina » 11 Mar 2008, 19:29

nu va panicati, stirea e scrisa foarte prost
mai bine uitati-va direct pe site-ul CSM. nu scrie niciunde ca nu se va mai da concurs; desigur ca asta ar fi catastrofal
mai bine ar da si ziaristii concurs...

cyclop

Post by cyclop » 11 Mar 2008, 21:54

Da, am auzit si io ca se urmareste intrarea in magistratura pe baza mediei de la bac. Si nu se mai cere nici facultate. Si ce vechime, ce definitivat, ce stagiatura...definitiv direct... la tribunal...

www.fitirealisti.ro

pojy

Post by pojy » 11 Mar 2008, 23:30

o doza de realism nu strica intradevar.
potrivit ultimului comunicat csm, admiterea fara vechime e doar o propunere care a primit avizul csm si a plecat la MJ. sa vedem si daca MJ va socoti de cuviinta sa o materializeze in act normativ.

lefterel

Post by lefterel » 12 Mar 2008, 11:08

pojy wrote:o doza de realism nu strica intradevar.
... si o eventuala reducere a stagiaturii de la 3 la 2 ani cum ar fi?

cyclop

Post by cyclop » 12 Mar 2008, 12:43

Care stagiu de 3 ani?

69adriana

Post by 69adriana » 09 Apr 2008, 17:43

Ce se mai aude despre propunerea legislativa privind modificarea si completarea Legii nr.303/2004 ? A fost valorificata de Ministerul Justitiei ?

Exista sansa de admitere in magistratura fara indeplinirea vreunei conditii de vechime ?

pojy

Post by pojy » 10 Apr 2008, 16:20

nu a fost valorificata si, personal, cred ca nu va mai fi valorificata, avand in vedere ca examenul de pe 13 aprilie de admitere cu 5 ani vechime este mult mai usor ca in trecut, astfel ca este de asteptat sa se ocupe locurile scoase la concurs.
sa nu uitam ca csm a mai facut o astfel de propunere in toamna anului 2007 si a fost refuzat si atunci de MJ (nu cred ca o data cu venirea unui alt ministru s-au schimbat si cei de la resurse umane sau proiecte normative ca de data asta sa-si dea un alt aviz - pt ca e clar ca deciziile astea nu le ia ministrul fara a pleca urechea la personalul sau...)

Post Reply