cercetare disciplinara

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
mirabela

cercetare disciplinara

Post by mirabela » 10 Mar 2008, 12:56

buna la toti forumistii,

Am si eu o intrebare: Procesul verbal intocmit ca urmare a cercetarii disciplinare se comunica salariatului?
Din cate stiu eu, doar decizia i se comunica.

Multumesc si o :cafea: pentru toti forumistii.

kinga

Post by kinga » 10 Mar 2008, 13:00

nu..
doar decizia...

mirabela

Post by mirabela » 10 Mar 2008, 15:49

Merci

:cafea:

COSTINAS

Post by COSTINAS » 12 Mar 2008, 23:13

Buna seara
Totusi... procesul verbal, referatul, raportul de cercetare prealabila (disciplinara) trebuie adus la cunostinta celui cercetat sub semnatura. Majoritatea procedurilor de la functionari publici pana la firme sau militari, politisti etc. prevad obligatoriu acest lucru. Ca si in cercetarea penala cel acuzat trebuie sa stie: de ce este acuzat, pe baza caror probe, cu ce se apara, cum este dovedita vinovatia, circumstante atenuante, agravante, etc Luarea la cunostinta prin semnatura este prevazuta in prezenta unui aparator de la sindicat sau corpul profesional chiar avocat. Dupa luarea la cunostinta cel cercetat are dreptul sa faca un raport cerere, solicitare scrise cu ceea ce considera ca nu a fost corect, ce nu s-a luat in seama, daca i s-au asigurate drepturile, sa propuna probe suplimentare. Altfel s-ar trezi direct sanctionat fara sa poata sti ce s-a scris despre el si in baza caror date va fi sanctionat sau nu. Majoritatea procedurilor prevad, acolo unde se prefigureaza o sanctiune mai grava decat avertismentul, mustrarea sau diminuarea salariului pe 1-3 luni cu 5-10% sa fie convocata o comisie de disciplina care il declara vinovat sau nu si propune sanctiunea ce o va aplica angajatorul. La aceste proceduri, neluarea la cunostinta a materialului de cercetare atrage nulitatea cecetarii. In max o saptraman voi finaliza o Procedura de cercetare si sanctionare disciplinara pentru personalul contractual si poate o atasez aici pentru dezbatere. Pana atunci va puteti inspira din HG privin procedura disciplinara ptr functionarii publici si altele. Si codul muncii prevede aducerea la cunostinta.
Deocamdata atat, COSTINAS din Galati. Noapte buna!

Post Reply