Contestatie la executare dupa 9 luni?!?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
laur

Contestatie la executare dupa 9 luni?!?

Post by laur » 29 Feb 2008, 22:09

Doresc un sfat..... este posibila o contestatie la executare dupa 9 luni de la punerea unei hotarari in executare silita?
E vorba despre program vizitare minor, s-a trimis somatie, s-a mers cu executorul, s-a refuzat sa se deschida usa, iar dupa 9 luni se face contestatie la executare pe motiv ca nu a fost citata in mod legal si ca nu a stiut ca trebuie sa se prezinte. Mai mult, cere acum instantei sa stabileasca exact perioada de vara si de iarna si invoca nulitatea executarii avand in vedere ca executorul a facut executarea unei hotarari a caror perioade nu erau clar precizate.
In aceeasi actiune, cere anularea si a procesului verbal prin care s-a facut proprire pe salariul ei pentru a fi recuperat onorariul executorului, pe acelasi motiv ca nu a fost citata.

E posibil ca la 9 luni de la punerea sub executare silita sa mai faca contestatie la executare? Ce sanse sunt sa-i fie acceptata o asemenea actiune? Mentionez ca in aceste 9 luni chiar eu i-am inmanat de mai multe ori procesul verbal al executorului judecatoresc pentru data la care nu s-a prezentat sa permita executarea, iar in ceea ce priveste onorariul i-am facut chiar eu adresa sa-mi plateasca onorariul de executare, nedorind sa-i creez probleme la locul de munca printr-o proprire.

Va multumesc si orice sfat e bun.

13gio

Post by 13gio » 01 Mar 2008, 14:01

Referitor la termenul de introducere a contestatiei, vezi art 401 Cod proc. civ. Solutiile sunt la art. 404 Cod proc. civ. Impotriva hotararii judecatoresti nu se pot duce aparari de fond (art. 399 alin. 3), dar se poate face contestatie daca sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu, oricand inlauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita. Studiaza art. 399-404 Cod proc. civ.! In hotarare nu este stabilit programul de vizitare?

Post Reply