Discutii privind procedura penala
-
tantza
am vazut cazuri in care printr-un rechizitoriu s-a dispus trimiterea in judecata a lui x si neinceperea urmaririi penale fata de y ; rechizitoriul a fost confirmat si de catre procurorul ierarhic superior ;
pt. solutia de neincepere a urmaririi penale impotriva a ce fac plangere si unde o inaintez ?
-
lefterel
Am "observat" mai multe dintre mesaje... sincer, esti avocat?
-
krisstina
Plângerea se face împotriva dispoziţiei de netrimitere în judecată cuprinsă în rechizitoriu. - art 278 indice 1 alin.1 teza ultimă. Cred că o faci la instanţa sesizată prin rechizitoriu, instanţă care trebuie să evaluze sub aspectul legalităţii întreaga u.p.
-
krisstina
Unii suntem începători şi vrem să ne sfătuim între noi.
-
mariuca
Achiesez la ce spune Krisstina in ambele mesaje.
-
Cicerone_
faci plangere unde nu te astepti

-
wittmann
In privinta competentei de solutionare, parerea mea este ca trebuie mers in continuare pe disp art. 278 ind 1 CPP, adica la judecatorul de la instanta careia i-ar reveni, potrivit legii, sa judece cauza in prima instanta.
-
mariusms
tantza wrote:am vazut cazuri in care printr-un rechizitoriu s-a dispus trimiterea in judecata a lui x si neinceperea urmaririi penale fata de y ; rechizitoriul a fost confirmat si de catre procurorul ierarhic superior ;
pt. solutia de neincepere a urmaririi penale impotriva a ce fac plangere si unde o inaintez ?
La procurorul ierarhic superior. Abia după aceea, dacă este cazul, la instanţă.
-
MataHari
mariusms wrote:tantza wrote:am vazut cazuri in care printr-un rechizitoriu s-a dispus trimiterea in judecata a lui x si neinceperea urmaririi penale fata de y ; rechizitoriul a fost confirmat si de catre procurorul ierarhic superior ;
La procurorul ierarhic superior. Abia după aceea, dacă este cazul, la instanţă.
De ce ma rog la procurorul ierarhic ?Unde scrie ? Sau inventezi?
-
mariusms
Inventati dvs unde si apoi dezbatem in contradictoriu.

-
MataHari
N-am gasit litera legii, serios, poate imi spui une anume sa caut, te rog.
-
mariusms
Cu cea mai mare placere: Codul de procedura penala. Cautare placuta!

-
kinga
Mata Hari...
art. 278 si 278 ind. 1 din CPP
-
elisav
se face la procurorul ierarhic superior, prim-procuror de obicei, daca o faci direct la instanta ti se va respinge pe motiv ca nu urmezi caile prevazute de lege
-
paisie
nu se respinge doar se trimite la procurorul ierarhic superior pentru ca acesta sa se pronunte mai intai asupra sa :P