plangere

Discutii privind procedura penala
tantza

plangere

Post by tantza » 27 Feb 2008, 17:16

am vazut cazuri in care printr-un rechizitoriu s-a dispus trimiterea in judecata a lui x si neinceperea urmaririi penale fata de y ; rechizitoriul a fost confirmat si de catre procurorul ierarhic superior ;

pt. solutia de neincepere a urmaririi penale impotriva a ce fac plangere si unde o inaintez ?

lefterel

Post by lefterel » 27 Feb 2008, 17:21

Am "observat" mai multe dintre mesaje... sincer, esti avocat?

krisstina

Post by krisstina » 27 Feb 2008, 17:29

Plângerea se face împotriva dispoziţiei de netrimitere în judecată cuprinsă în rechizitoriu. - art 278 indice 1 alin.1 teza ultimă. Cred că o faci la instanţa sesizată prin rechizitoriu, instanţă care trebuie să evaluze sub aspectul legalităţii întreaga u.p.

krisstina

Post by krisstina » 27 Feb 2008, 17:32

Unii suntem începători şi vrem să ne sfătuim între noi.

mariuca

Post by mariuca » 27 Feb 2008, 18:28

Achiesez la ce spune Krisstina in ambele mesaje.

Cicerone_

Post by Cicerone_ » 29 Feb 2008, 10:53

faci plangere unde nu te astepti :-D :-D

wittmann

Post by wittmann » 29 Feb 2008, 14:28

In privinta competentei de solutionare, parerea mea este ca trebuie mers in continuare pe disp art. 278 ind 1 CPP, adica la judecatorul de la instanta careia i-ar reveni, potrivit legii, sa judece cauza in prima instanta.

mariusms

Re: plangere

Post by mariusms » 05 Mar 2008, 16:41

tantza wrote:am vazut cazuri in care printr-un rechizitoriu s-a dispus trimiterea in judecata a lui x si neinceperea urmaririi penale fata de y ; rechizitoriul a fost confirmat si de catre procurorul ierarhic superior ;

pt. solutia de neincepere a urmaririi penale impotriva a ce fac plangere si unde o inaintez ?
La procurorul ierarhic superior. Abia după aceea, dacă este cazul, la instanţă.

MataHari

Re: plangere

Post by MataHari » 05 Mar 2008, 18:08

mariusms wrote:
tantza wrote:am vazut cazuri in care printr-un rechizitoriu s-a dispus trimiterea in judecata a lui x si neinceperea urmaririi penale fata de y ; rechizitoriul a fost confirmat si de catre procurorul ierarhic superior ;

La procurorul ierarhic superior. Abia după aceea, dacă este cazul, la instanţă.
De ce ma rog la procurorul ierarhic ?Unde scrie ? Sau inventezi?

mariusms

Post by mariusms » 05 Mar 2008, 18:20

Inventati dvs unde si apoi dezbatem in contradictoriu. :arrow:

MataHari

Post by MataHari » 05 Mar 2008, 18:29

N-am gasit litera legii, serios, poate imi spui une anume sa caut, te rog.

mariusms

Post by mariusms » 05 Mar 2008, 18:32

Cu cea mai mare placere: Codul de procedura penala. Cautare placuta! 8)

kinga

Post by kinga » 06 Mar 2008, 08:28

Mata Hari...

art. 278 si 278 ind. 1 din CPP

elisav

Post by elisav » 04 Apr 2008, 23:09

se face la procurorul ierarhic superior, prim-procuror de obicei, daca o faci direct la instanta ti se va respinge pe motiv ca nu urmezi caile prevazute de lege

paisie

Post by paisie » 05 Apr 2008, 10:04

nu se respinge doar se trimite la procurorul ierarhic superior pentru ca acesta sa se pronunte mai intai asupra sa :P

Post Reply