Va rog, o informatie. Firma de vanzare. Cum se procedeaza?

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
firmasrl

Va rog, o informatie. Firma de vanzare. Cum se procedeaza?

Post by firmasrl » 26 Feb 2008, 13:46

Am o firma de vanzare si am gasit un cumparator. Auzisem ca vanzarea unei firme (cedarea/cesionarea partilor sociale) se face printr-un act la notariat. Eu, ca vanzator, din momentul acela, dupa semnarea actelor in fata notarului, mai am vreo treaba cu firma sau il priveste pe cumparator tot ce trebuie cu Registrul Comertului. Adica eu predau in fata notarului: actele firmei, stampila si ce-o mai trebui si dupa aceea nu mai am treaba cu firma?

Daca se procedeaza altfel, va rog sa ma lamuriti.

gicu

Re: Va rog, o informatie. Firma de vanzare. Cum se procedeaz

Post by gicu » 26 Feb 2008, 15:59

firmasrl wrote:Am o firma de vanzare si am gasit un cumparator. Auzisem ca vanzarea unei firme (cedarea/cesionarea partilor sociale) se face printr-un act la notariat. Eu, ca vanzator, din momentul acela, dupa semnarea actelor in fata notarului, mai am vreo treaba cu firma sau il priveste pe cumparator tot ce trebuie cu Registrul Comertului. Adica eu predau in fata notarului: actele firmei, stampila si ce-o mai trebui si dupa aceea nu mai am treaba cu firma?

Ia legatura cu un consilier juridic sau cu un avocat si iti face toata lucrarea , fara sa te prezinti in fata unui notar.Faci procura speciala prin care il imputernicesti pe acesta sa se ocupe de aceasta problema.Plata o face acela care cumpara.

firmasrl

Re: Va rog, o informatie. Firma de vanzare. Cum se procedeaz

Post by firmasrl » 26 Feb 2008, 17:02

gicu wrote:
firmasrl wrote:Am o firma de vanzare si am gasit un cumparator. Auzisem ca vanzarea unei firme (cedarea/cesionarea partilor sociale) se face printr-un act la notariat. Eu, ca vanzator, din momentul acela, dupa semnarea actelor in fata notarului, mai am vreo treaba cu firma sau il priveste pe cumparator tot ce trebuie cu Registrul Comertului. Adica eu predau in fata notarului: actele firmei, stampila si ce-o mai trebui si dupa aceea nu mai am treaba cu firma?

Ia legatura cu un consilier juridic sau cu un avocat si iti face toata lucrarea , fara sa te prezinti in fata unui notar.Faci procura speciala prin care il imputernicesti pe acesta sa se ocupe de aceasta problema.Plata o face acela care cumpara.
Merci pentru sfat. Daca stii si poti sa-mi comunici, cam cat costa o astfel de operatiune? Ideea este ca firma o s-o dau gratis si daca realizarea tranzactiei costa prea mult, atunci raman fara client.

kinga

Post by kinga » 26 Feb 2008, 17:18

daca dai pe gratis.. e musai notar..
pentru ca este donatie....
:razz: :razz:

agenda

Post by agenda » 26 Feb 2008, 23:54

si totusi de ce nu inchei tu un o hotarare, un contract de cesiune, un act constituiv in care apar modificarile si gata..........se depune la registru si cu asta basta.(ma rog ma este declaratia cesionarului si alte chestii care le poti afla aici daca redai exact situatia). nu ai nevoie de notar.
taxele sunt cam maricele si chiar daca le achita cumparatorul/cesionarul tot este bine sa depui tu actele sa fi sigur ca se face ceva.

nu am inteles ce inseamna pe gratis? te referi cumva ca pretul va fi calculat la valoarea nominala a unei parti sociale?

Post Reply