Are calitare procesuala pasiva primarul comunei X? (asa suna din citatie)
Caz:
Parat primarul comunei X ....si nu Comuna prin primar
Reclamant Y
Formulez intampinare si incep:....Comuna X reprezentata prin Primar ...
Invoc in prealabil exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a primarului comunei X motivand ca primarul comunei nu este persoana juridica el reprezentand doar Comuna conform L 215/2001...
Faza este ca judecatoarele nu imi iau in considerare delegatia care era facuta cu Comuna...si apreciaza ca nu am depus intampinare...
Ce-i de facut?
Am gresit? Unde? :(
Se poate?
Re: Se poate?
Draga Mariuca,mariuca wrote:Are calitare procesuala pasiva primarul comunei X? (asa suna din citatie)
Caz:
Parat primarul comunei X ....si nu Comuna prin primar
Reclamant Y
Formulez intampinare si incep:....Comuna X reprezentata prin Primar ...
Invoc in prealabil exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a primarului comunei X motivand ca primarul comunei nu este persoana juridica el reprezentand doar Comuna conform L 215/2001...
Faza este ca judecatoarele nu imi iau in considerare delegatia care era facuta cu Comuna...si apreciaza ca nu am depus intampinare...
Ce-i de facut?
Am gresit? Unde? :(
Eu am inteles, conform Legii 262/2007 care modifica Legea 554/2004, ca primarul poate avea calitate procesuala pasiva:
"Art. 16. - (1) Cererile în justiţie prevăzute de prezenta lege pot fi formulate şi personal împotriva persoanei care a contribuit la elaborarea, emiterea sau încheierea actului ori, după caz, care se face vinovată de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, dacă se solicită plata unor despăgubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru întârziere. În cazul în care acţiunea se admite, persoana respectivă poate fi obligată la plata despăgubirilor, solidar cu autoritatea publică pârâtă."