Cine are dreptul la mostenire

Post Reply
stuccoman

Cine are dreptul la mostenire

Post by stuccoman » 19 Feb 2008, 03:08

Va prezint urmatoarea situatie. Bunica mea a decedat, avea 4 copii dintre care unul a fost tatal meu care a decedat inaintea bunici.Bunicul meu a decedat inaintea bunicii deasemenea. Eu banuiesc ca situatia sta in felul urmator: in concurs la mostenire se prezinta cei 3 unchi ai mei si eu, din partea tatalui meu si , cred eu,cotele sunt 1/4 pt fiecare.
Este adevarat ca verii mei nu au dreptul sa vina in concurs deoarece parinti lor se vor prezenta?!
Ce vreau sa precizez este ca in urma mortii bunicului meu nu cred ca sa facut vreo succesiune el decedand acum 30 de ani.
Inca suntem in termenul de 6 luni.Acum marea mea rugaminte este sami explice cineva ce anume inseamna acceptarea mostenirii.Aceasta trebuie facuta de catre fiecare dintre cei aflati in concurs inaintea incepererii procedurii succesoriale?
Va intreb deoarece cand a murit tatal meunumi amintesc sa fi facut asa ceva, avand acasa doar un certificat de mostenitor.
Mai am anumite intrebari dar nu vreau sa lungesc subiectul din start.Sper ca voi primi niste raspunsuri pentr incepu si ulterior voi pune si celelate intrebari.

pepita

Post by pepita » 19 Feb 2008, 10:12

Faptul ca ai obtinut de la un notar certificat de mostenitor dupa tatal tau inseamna ca ai acceptat mostenirea. acceptarea poate fi si tacita , nu numai expresa in fata unui notar.

In privinta verilor tai, ai dreptate.

Presupun ca nu veti ramane in indiviziune pt mostenirea de la bunica, de aceea cred va urma un partaj la invoiala sau partaj pe cale judecatoreasca....

stuccoman

Post by stuccoman » 19 Feb 2008, 13:16

da dar eu ma gandeam ca trebuie sa fac declaratie de acceptare a mostenirii buniici inaintea deschideii succesoral ca sa nu ma trezesc cumva ca nu mai am dreptul la mostenire.

johei

Post by johei » 20 Feb 2008, 10:18

Poti accepata mostenirea in termen de 6 luni de la deschiderea succesiuni... Acceptarea poate fi expresa (inclusiv prin act sub semnatura privata) sau tacita (prin efectuarea unui act care n-ar putea fi facut decat de mostenitor (administrare a bunurilor, de ex)

stuccoman

Post by stuccoman » 21 Feb 2008, 06:52

am fost la notar si mia zis ca nu trebuie neaparat sa accept mostenirea ca pot sa fac asta cand mergem toti la notar sa facem deschiderea procesului succesoral.si mi-a mai spus ca termenul de 6 luni nu mai este valabil ca sa schimbat su acum este de 2 ani.

stuccoman

Post by stuccoman » 22 Feb 2008, 20:37

si ce se poate intampla daca nu se deschide procesul succesoral in timp de 6 luni si eu nu fac declaratie de acceptare a succesiunii i termenul asta?

am nevoie de actele terenurilor se trebuiesc mostenite pt a putea face declaratie de acceptare a mostenirii. Ce pot face daca nu a aceste acte?

Post Reply