Buna ziua,
In 2003 a fost furata o masina in Bucuresti (sector 2), proprietatea unei societati comerciale din provincie, al carei administrator sunt. Hotul a fost prins, a recunoscut ca a furat, a dezmembrat masina si a vandut piesele, Politia a trimis dosarul la parchet. Deoarece dupa vreo 2 ani procurorul nu a inteles cum am recunoscut singura piesa recuperata din masina (plafonul), am fost chemat o singura data la Politie pentru a da o declaratie (am inteles ca dosarul fusese trimis inapoi la Politie).
In 2005 dosarul a fost disjuns, fiind inregistrat cu un alt numar de dosar. De atunci nu mai stiu nimic despre starea dosarului (banuiesc ca daca ajungea in instanta sesiza cineva si partea vatamata, adica firma).
Intrebari:
1) fapta se poate prescrie sau atata timp cat se cerceteaza (autorul fiind cunoscut) nu intervine prescrierea
2) cui ma pot plange pentru intarzierea in solutionarea dosarului (mi se pare ca se tergiverseaza solutionarea, mai ales ca autorul a recunoscut furtul)
3) ca persoana juridica pot da Statul in judecata sau pot reclama la UE nesolutionarea dosarului ?
4) nu in ultimul rand, ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc!!
furt auto 2003 - intrebari
Multumesc pentru raspuns. Ma voi adresa unui avocat.
Interesant este ca am primit la sediul firmei o ordonanta a procurorului de scoatere de sub urmarire penala a invinuitului (emisa in ianuarie dar ajunsa la destinatie acum 2 zile) pe baza art 11 pct.1 lit B si art 10 CPP - adica pe baza materialului administrat nu reiese cu certitudine ca el e autorul faptei si nici ca plafonul gasit de Politie (recunoscut fara echivoc de mine prin proces verbal) ar apartine masinii firmei.
Asta in conditiile in care invinuitul si-a recunoscut fapta la Politie (stiu ca Politia i-a luat declaratii scrise depuse la dosar) si asupra lui s-a gasit plafonul masinii.
Intrebari:
- Cum dosarul a fost tergiversat (dosarul intial din 2003 a fost disjuns in 2005) este posibil sa se fi npierdutn probe ?
- Pot solicita, ca parte vatamata, o copie a dosarului de la Parchet?
- Daca primesc raspuns negativ la aceasta plangere adresata Parchetului (conform termenului legal de 20 zile) ma pot adresa instantei cu plangere impotriva acestei ordonante emise de procuror ?
Multumesc!
Interesant este ca am primit la sediul firmei o ordonanta a procurorului de scoatere de sub urmarire penala a invinuitului (emisa in ianuarie dar ajunsa la destinatie acum 2 zile) pe baza art 11 pct.1 lit B si art 10 CPP - adica pe baza materialului administrat nu reiese cu certitudine ca el e autorul faptei si nici ca plafonul gasit de Politie (recunoscut fara echivoc de mine prin proces verbal) ar apartine masinii firmei.
Asta in conditiile in care invinuitul si-a recunoscut fapta la Politie (stiu ca Politia i-a luat declaratii scrise depuse la dosar) si asupra lui s-a gasit plafonul masinii.
Intrebari:
- Cum dosarul a fost tergiversat (dosarul intial din 2003 a fost disjuns in 2005) este posibil sa se fi npierdutn probe ?
- Pot solicita, ca parte vatamata, o copie a dosarului de la Parchet?
- Daca primesc raspuns negativ la aceasta plangere adresata Parchetului (conform termenului legal de 20 zile) ma pot adresa instantei cu plangere impotriva acestei ordonante emise de procuror ?
Multumesc!