Ca reclamant, am 2 hot judecatoresti, una obtinuta pe fond la Tb, prin care s-a admis cererea reclamantilor de a li se elibera anexa la certificatul de mostenitor de parat, primarie + cheltuieli de judecata
si inca una, in recurs, declarat de parat, primarie, data de CA, care respinge recursul ca netimbrat si obliga pe parat la alte cheltuieli de judecata.
Reclamantul a obtinut ambele hotarari.
E vreo problema ca prima hot nu este semnata si nici parafata, doar prima pagina anexata- se numeste COMUNICARE este semnata de grefier si parafata de instanta? Pt ca doresc sa merg la primarie,pt a o pune in executare. Sau tb semnata si de presedinte?
A doua hot, cea prin care s-a respins recursul ca netb, este declarata definitiva si irevocabila.
Ce pot face in contin, ca reclamant, treb investita cu formula exec?
Faptul ca prima hot este nesemnata echivaleaza cu nesemnarea dispozitivului de catre judecatori= NA?
Multumesc.
hotarare nesemnata
Raspuns
Nu este nicio problema privind hotararea Tribunalului comunicata fara a fi semnata. In practica instantelor se obisnuieste a se comunica hotararile fara a fi semnate, desi corect este sa fie certificate de catre grefierul care face comunicarea.
Mai departe, trebuie sa mergi la Tribunal (acolo se va intoarce dosarul dupa respingerea recursului) si sa soliciti investirea cu formula executorie a sentintei, achitand taxa judiciara de 6 lei (plata la trezorerie) si timbru de la posta in valoare de 0,3 lei.
Bafta !
Mai departe, trebuie sa mergi la Tribunal (acolo se va intoarce dosarul dupa respingerea recursului) si sa soliciti investirea cu formula executorie a sentintei, achitand taxa judiciara de 6 lei (plata la trezorerie) si timbru de la posta in valoare de 0,3 lei.
Bafta !
Re: Raspuns
Multumesc. M-am descurcat. Am mers la Tb (ca este instanta de fond) cu ambele hotarari (si cu cea data in recurs, pt ca erau cheltuieli de judecata) si am facut 2 cereri- una pt legalizare si cealalta pt investire cu form executorie.valentin1983 wrote:Nu este nicio problema privind hotararea Tribunalului comunicata fara a fi semnata. In practica instantelor se obisnuieste a se comunica hotararile fara a fi semnate, desi corect este sa fie certificate de catre grefierul care face comunicarea.
Bafta !
O seara buna.