Vazarea terenurilor concesionate

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
litenarul

Vazarea terenurilor concesionate

Post by litenarul » 14 Jan 2008, 21:43

Buna ziua .V-as ruga pe toti care folositi acest site si sunteti in domeniu sau cunoasteti sa-mi spuneti nr legii care reglementeaza vazarea terenurilor concesionate.As dori acest lucru deoarece am o constructie pe un teren concesionat de 13 ani,pe 99 de ani.Vreau sa stiu daca se poate sa-l cumpar fara licitatie,avand constructie pe el si fiind concesionat pe 99 ani.Va multumesc anticipat !

BABI

Post by BABI » 20 Jan 2008, 20:07

Legea privind concesiunile este 219/1998 (vezi modificarile). Dar,trebuie sa vezi contractul de concesiune, existenta unei clauze referitor la vânzare. De obicei primăriile dau in concesiune terenurile, iar in cazul cand exista un interes local, poate emite o Hotarare de Consiliu local privind aprobarea trecerii din domeniul public in domeniul privat al localitatii. In acest fel, dupa atragerea în patrimoniul privat il poate vinde partial sau total. In cazul dvs. ori se pastrează concesiunea si platiti redeventa pe toata durata, ori dacă terenul apartine domeniului privat, ceea ce ma indoiesc, primaria va poate vinde portiunea unde aveti constructia.

Post Reply