Modificare cod fiscal referitoare la TVA

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
sansiro

Modificare cod fiscal referitoare la TVA

Post by sansiro » 17 Dec 2007, 19:36

vA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATZI.O multime de zvonuri au aparut in ultima vreme referitoare la o modificare extrem de recenta a codului fiscal privind obligarea constructorilor persoane fizice de a plati TVA, de la 1 ianuarie. Personal, desi recunosc ca sunt un antitalent in domeniile contabil, fical si financiar, mi se pare un cumplit mestesug de tampenie o asemenea idee. Poate cineva sa imi confirme sau sa imi infirme zvonurile astea? In afara de OUG 106/2007 mai este vreun alt act normativ, mai recent, privind modificarea Codului Fiscal? VA ROG!!!!
MULTUMESC, MULTUMESC MULTUMESC

Ianos

Post by Ianos » 21 Jan 2008, 19:23

Nu inteleg definitia contructor persoana fizica, eu inteleg ca sunteti persoana fizica autorizata pentru activitatea de constructii PFA. Eu conduc evidenta la un prieten PFA in domeniu constructii, dar nu am auzit o astfel de reglementare, codul fiscal prevede obligativitatea inscrierii ca platitor de TVA, numai daca se depaseste un anumit venit anual.

Mirela

Post by Mirela » 20 Feb 2008, 14:36

Art. 127. - (1) Este considerata persoana impozabila orice persoana care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice de natura celor prevazute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.
(2) In sensul prezentului titlu, activitatile economice cuprind activitatile producatorilor comerciantilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activitatile extractive, agricole si activitatile profesiilor libere sau asimilate acestora. De asemenea, constituie activitate economica exploatarea bunurilor corporale sau necorporale in scopul obtinerii de venituri cu caracter de continuitate"
Asadar nu vor avea caracater de continuitate veniturile obtinute din vanzarea de bunuri a persoanelor fizice pentru socpuri personale....

Deci se pare ca s-a inlaturat taxa inversa ptr pers.juridice iar ptr PFA s-a introdus o alta coabe pe cap....
PS:Foarte bune masurile guvernului,nu mai stiu de unde sa stoarca bani,cert e ca de masuri precum taxa de inmatriculare,marirea imp. pe dividente si introducerea TVa in cazul mai sus mentionat eu personal m-am saturat,sper ca si voi o sa aveti grija la viitoarele alegeri sa se mai poata indrepta ce se mai poate!!!!

LUMINITA2006

Post by LUMINITA2006 » 22 Feb 2008, 10:33

Obligativitatea declararii ca platitor de TVA intervine numai dupa depasirea, in cursul unui an calendaristic, a plafonului de 35.000 euro, calculat la data de 28.12.2006- 01.01.2007 (data aderarii la UE).

MataHari

Post by MataHari » 22 Feb 2008, 19:00

Mirela wrote:Art. 127. - (1) Este considerata persoana impozabila orice persoana care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice de natura celor prevazute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.
(2) In sensul prezentului titlu, activitatile economice cuprind activitatile producatorilor comerciantilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activitatile extractive, agricole si activitatile profesiilor libere sau asimilate acestora. De asemenea, constituie activitate economica exploatarea bunurilor corporale sau necorporale in scopul obtinerii de venituri cu caracter de continuitate"
Asadar nu vor avea caracater de continuitate veniturile obtinute din vanzarea de bunuri a persoanelor fizice pentru socpuri personale....
Norme metodologice:

"In sensul art.127 alin 2 din Codul fiscal, obtinerea de venituri de catre persoanele fizice din vanzarea locuintelor proprietate personala sau a altor bunuri care sunt folosite de catre acestea pentru scopuri personale, nu va fi considerata activitate economica, cu exceptia situatiilor in care se constata ca activitatea respectiva este desfasurata in scopul obtinerii de venituri cu caracter de continuitate in sensul art. 127 alin 2.

Transferul bunurilor sau serviciilor achizitionate in scop personal de persoanele fizice in patrimoniul comercial in scopul utilizarii pentru desfasurarea de activitati economice, nu este o operatiune asimilata unei prestari de servicii/livrari de bunuri, efectuate cu plata, iar persoana fizica nu poate deduce taxa aferenta bunurilor/serviciilor respective prin aplicarea procedurii de ajustare prevazuta la art.148 si art.149 din Codul fiscal."

Atentie , caracterul de continuitate nu se stabileste prin lege, ci va fi stabilit de catre instanta la sesizarea organelor de control , la randul lor sesizate de catre orice "binevoitor" sau prin autosesizare dupa consultarea situatiilor primite de la notariate.

Post Reply